aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το μπλοκάκι του Μακάρθι, οι ανορθογραφίες και τα υψωμένα χέρια

ΑΠΟΕΛ: Το μπλοκάκι του Μακάρθι, οι ανορθογραφίες και τα υψωμένα χέρια

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Έγραφε, έγραφε και ξαναέγραφε στο μπλοκάκι του ο επικρατέστερος για τη διαδοχή του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, Μικ Μακάρθι. Ο Ιρλανδός βρέθηκε ψες στο ΓΣΠ και παρακολούθησε το ντέρμπι με τον Απόλλωνα (1-1). Δεν ξέρουμε ασφαλώς τι ακριβώς έγραψε, αλλά σίγουρα θα εντόπισε πολλές ποδοσφαιρικές ανορθογραφίες. Και αυτές που γίνονται ευκόλως αντιληπτές από έναν που γνωρίζει τα στοιχειώδη του αθλήματος και αυτές που διακρίνει μόνο το μάτι ενός έμπειρου προπονητή, όπως είναι ο 61χρονος.

Εδώ που τα λέμε, δεν σηκώνει συζήτηση ότι οι γαλαζοκίτρινοι απέχουν πολύ από αυτό που ονειρεύονται οι φίλοι τους. Πάλι καλά γι’ αυτούς που βρέθηκε ψες σε καλό βράδυ ο τερματοφύλακας Μιγκέλ Σίλβα. Επίσης, αναφορικά με τη μεσοεπιθετική λειτουργία ο Ντιεμερσί Εντονγκαλά ξεχώριζε σαν τη μύγα μες το γάλα και επιβραβεύτηκε με το γκολ που πέτυχε ισοφαρίζοντας.

Από εκεί και πέρα, τι να πει κανείς για την αδυναμία των κεντρώων να κρατήσουν την μπάλα και να βγάλουν οργανωμένα την ομάδα της Λευκωσίας μπροστά. Ειδικά ο Γκάγιας Ζαχίντ ήταν «εξαφανισμένος» και μιλάμε για ποδοσφαιριστή από τον οποίον περιμένουν πολλά οι γαλαζοκίτρινοι αναφορικά με το δημιουργικό παιχνίδι. Ούτε όμως οι Μάικ Γιένσεν και Ανουάρ Τουχαμί βοήθησαν οργανωτικά και δημιουργικά.

Απογοητευτικός ήταν και ο Βίκτωρ Κλωναρίδης. Αν και προσπάθησε ομολογουμένως πολύ και ανέλαβε πολλές πρωτοβουλίες, σχεδόν κάθε φορά που μπορούσε να γίνει απειλητικός τελείωνε η φάση με ημιτελή ενέργειά του.

Τέλος, υπάρχουν περιπτώσεις που αξίζει κανείς να μη σχολιάσει και να σηκώσει τα χέρια ψηλά. Όπως για παράδειγμα το ότι ο ΑΠΟΕΛ υποχρεώθηκε από τον Απόλλωνα να παίξει με αντεπιθέσεις σχεδόν σε ολόκληρο το ματς και είχε για αιχμή του δόρατος τον… ταχύτατο, ζογκλερικό σέντερ φορ ύψους 1.97μ., Άντχε Νούχιου.

Όσο για το εάν η ισοπαλία αφήνει τον ΑΠΟΕΛ στο ίδιο σημείο που ήταν πριν από το ψεσινό ντέρμπι; Κατηγορηματικά όχι. Όχι μόνο επειδή μπορεί να μείνει ακόμα πιο μακριά από την κορυφή με ενδεχόμενη σημερινή νίκη της Ανόρθωσης επί της Καρμιώτισσας. Έχασε και την ευκαιρία να μειώσει από τον Απόλλωνα, να πάρει αυτοπεποίθηση και να ελπίζει πως με τρίποντο στο εξ αναβολής παιχνίδι με τη Δόξα θα αρχίζει να βάζει τις βάσεις για ανατροπή της εις βάρος του βαθμολογικής κατάστασης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ