aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το… άστρο του Ντε Βινσέντι

ΑΠΟΕΛ: Το… άστρο του Ντε Βινσέντι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Έξι φορές στο ιατρικό δελτίο, αδυναμία σταθεροποίησης της απόδοσης σε υψηλό επίπεδο και εν τέλει προσφορά δυσανάλογη της ποιότητας και των προσδοκιών που γεννήθηκαν κατά την επιστροφή του. Μετά τη μη ικανοποιητική περσινή σεζόν του Τόμας ντε Βινσέντι, η αλήθεια είναι πως στον ΑΠΟΕΛ προσδοκούσαν σε αγωνιστική «έκρηξή» του κατά την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αναλαμβάνοντας παραλλήλως ηγετικό ρόλο μετά την αποχώρηση του μπαρουτοκαπνισμένου Νούνο Μοράις. Πώς θα έλαμπε, εν ολίγοις, το άστρο του!

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Θα χρειαστεί να περιμένει περισσότερο για τρεις ο Ντολ

Η πεποίθηση για καταλυτική παρουσία ενισχύθηκε, μάλιστα, βλέποντας άπαντες τον Αργεντινό επιθετικό να βγάζει το πρόγραμμα προετοιμασίας χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα σοβαρού τραυματισμού και πολύ περισσότερο παρουσιαζόταν ιδιαίτερα «διψασμένος» για προσφορά. Παρόλο που έβγαλε μπόλικη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, λοιπόν, έδωσε πολλές μάχες, λειτουργεί πλέον πολύ πιο ομαδικά και δεν λάθεψε σε εκτέλεση δύο πέναλτι, η αλήθεια είναι πως στον ΑΠΟΕΛ περίμεναν γενικώς περισσότερα στη σειρά των έξι παιχνιδιών στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με την αλλαγή προπονητή, μάλιστα, είδε τον χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται σημαντικά. Συγκεκριμένα, σε τρία παιχνίδια με τον Πάολο Τραμετσάνι στην άκρη του πάγκου, μόλις ένα λεπτό έλειψε από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ σε ισάριθμα ματς με τον Τόμας Ντολ έλειψε 183! Δηλαδή, με τον Γερμανό έπαιξε στη ρεβάνς με την Καραμπάχ για 61 λεπτά, ενώ στις διπλές αναμετρήσεις με τον Άγιαξ χρησιμοποιήθηκε μόλις 26 λεπτά.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ο Ντολ έχει αρκετά να τους εξηγήσει…

Ο 30χρονος Αργεντινός, παίζοντας σε δημιουργικό ρόλο λίγο πιο πίσω από προωθημένο, κινήθηκε σε… ρηχά νερά, δείχνοντας πως ακόμα συνεχίζει να ψάχνει τον καλό εαυτό του. Παρουσιάζει σαφώς σημάδια βελτίωσης, αλλά δεν ανέπτυξε τον ρόλο του «λίντερ» στους πρωταθλητές, σταθεροποιώντας το επίπεδο απόδοσης. Προφανώς δεν ξέχασε την μπάλα που γνωρίζει και η αξία του δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Πλην όμως, απέχει από τον «Ντέβι» της πρώτης θητείας στον ΑΠΟΕΛ, όπου έπαιρνε όλη την ομάδα στην πλάτη του και η παρουσία του αποτελούσε βαρόμετρο.

Ασφαλώς, η φετινή σεζόν τώρα άρχισε και στη συνέχεια, ενδεχομένως με την εμπειρία που διαθέτει να μετατραπεί σε βαρυσήμαντο πιόνι στη σκακιέρα του Γερμανού κόουτς. Έχει πολλά να προσφέρει αφενός στην εξάδα αγώνων στον 1ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και αφετέρου στις εγχώριες διοργανώσεις, φτάνει να «ρολάρει» αγωνιστικά και βεβαίως να έχει ως σύμμαχο τη βοήθεια κυρίως των συμπαικτών του. Ιδιαίτερα φέτος, όπου μετά τον δανεισμό του Γκάγιας Ζαχίντ στον Παναθηναϊκό, αποτελεί πρώτη επιλογή στον ρόλο του «10αριού».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ