aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το… ασχημόπαπο που έγινε ήρωας και η επιστροφή Ουζόχο

ΑΠΟΕΛ: Το… ασχημόπαπο που έγινε ήρωας και η επιστροφή Ουζόχο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δεν αντιλέγει κανείς πως η θέση του τερματοφύλακα είναι εκ των κρισιμότερων στον αγωνιστικό χώρο λόγω των αρκετών ευθυνών που έχει τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Πόσο μάλλον, όταν ένα παιχνίδι κρίνεται στη «ρουλέτα» των πέναλτι. Ο Μιγκέλ Σίλβα, λοιπόν, για λίγα μόλις εκατοστά δεν έπιασε το πέναλτι του Φιλίποβιτς, είπε διαδοχικά «όχι» στις εκτελέσεις των Ιμπάνιες και Μπιλμπίγια, αποτελώντας εν τέλει τον ήρωα του ΑΠΟΕΛ στο παιχνίδι με τη Ζρίνσκι.

Το… ασχημόπαπο που δεν ενέπνεε σιγουριά και ασφάλεια για  την εστία, μετεξελίχθηκε μέσα σε ένα πεντάλεπτο σε κύκνο. Μέχρι και αυτοί που τον «έκραζαν» ή δεν τους γέμιζε το μάτι, υποκλίθηκαν προχθές βράδυ στην ψυχραιμία, τη σωστή λήψη αποφάσεων, την ευελιξία και πρωτίστως τα αντανακλαστικά του.

Το πόσο καλός τερματοφύλακας είναι ο Πορτογάλος, θα τα μάθουμε βεβαίως στην πορεία, όταν το δείγμα είναι μεγαλύτερο. Έχει πολλά να αποδείξει στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ και κυρίως, όταν ο Φράνσις Ουζόχο κριθεί πανέτοιμος (υπολογίζεται μέσα στον Οκτώβριο), να πείσει ότι αξίζει τη διατήρησή του κάτω από τα δοκάρια.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Τα «αντισώματα» του Θρύλου!

Γιατί, η αλήθεια είναι πως κάποια λάθη του αποτέλεσαν ανασταλτικούς παράγοντες ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Στην ομάδα, πάντως, πιστεύουν ότι η «υπογραφή» που έβαλε στη διαδικασία των πέναλτι, θα βοηθήσει αρκετά τον Σίλβα στον τομέα της αυτοπεποίθησης και ο ΑΠΟΕΛίστες θα τον στηρίξουν ώστε να δικαιώσει τις προσδοκίες. Εξάλλου, η σύγκριση για τον Πορτογάλο πορτιέρε με τους προκάτοχούς του στη συγκεκριμένη θέση, εκτοξεύσει τις απαιτήσεις, θέτοντας τον πήχη πολύ ψηλά.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το πρόβλημα της κούρασης, λύνεται με την αναβολή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ