aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το αποτύπωμα του Σα Πίντο

ΑΠΟΕΛ: Το αποτύπωμα του Σα Πίντο

Ευδιάθετος, ορεξάτος, ετοιμόλογος και με μπόλικη αυτοπεποίθηση παρουσιάστηκε ο Ρικάρντο Σα Πίντο. «Ήρθα για τίτλους. Δεν ήρθα για να κερδίσω λεφτά, μπορούσα να πάω σε άλλη ομάδα με τα τριπλάσια», τόνισε χαρακτηριστικά στη χθεσινή παρουσίασή του από τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, με τον Πορτογάλο να φαίνεται καλά ενημερωμένος. Μάλιστα, όταν η κουβέντα πήγε προς Νούνο Μοράις μεριά , είπε χαριτολογώντας: «Στις νίκες είμαι εγώ, στις ήττες είναι αυτός», προσθέτοντας με χαμόγελο: «Όχι, όχι, ήταν ένας εξαιρετικός παίκτης. Θα μάθω πολλά από αυτόν. Γνωρίζει την ομάδα και τη νοοτροπία».

Στόχος του, όπως είπε, είναι να παρουσιάσει ένα σύνολο που με αφοσίωση θα κυνηγά τη νίκη, αποδίδοντας επιθετικό και κυριαρχικό ποδόσφαιρο. «Είμαι στην καλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Θέλω να εκφράζει επιθετικότητα. Να έχει κατοχή και να παίζει επιθετικό και κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Να μην αφήνουμε κανένα να μας κερδίσει. Αυτό το είχα και ως ποδοσφαιριστής. Η φιλοσοφία μου είναι πάντα ίδια. Θέλω να βλέπω μια ομάδα με αφοσίωση να κυνηγά τη νίκη, να έχει νοοτροπία νικητή. Είμαι πολύ παθιασμένος άνθρωπος και προπονητής, θέλω αυτό να το μεταφέρω στους παίκτες μου. Για εμένα το να κερδίζω είναι τα πάντα», τόνισε χαρακτηριστικά ο 50χρονος κόουτς.

Μετά από σχετική ερώτηση είπε πως ξέρει ότι ήλθε σε μεγάλη ομάδα που έμεινε μακριά από τους τίτλους και είχε θέματα στο οικονομικό. Δήλωσε πως έχει αυτοπεποίθηση και με την στήριξη του κόσμου, θέλει να οδηγήσει τον ΑΠΟΕΛ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, τρόπαιο που δεν κέρδισε στην καριέρα του. «Ο πρώτος μας στόχος είναι το Κόνφερενς Λιγκ και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ξέρω τη νοοτροπία λόγω της θητείας μου στον ΟΦΗ και τον Ατρόμητο. Ελπίζω ότι θα έχουμε πετυχημένη χρονιά», ανέφερε.

Ερωτηθείς για τις αδυναμίες που παρουσίασε ο ΑΠΟΕΛ στο σκοράρισμα, επισήμανε ότι δεν δική του ευθύνη να βρει τις λύσεις, περνώντας τις ιδέες του στους παίκτες. Είπε πως γνωρίζει τη φιλοσοφία στον σύλλογο, ξέρει την ποιότητα που υπάρχει και αναλόγως θα προχωρήσουν τα θέματα που αφορούν στον προγραμματισμό, με την πορτογαλική αγορά να αποτελεί προτεραιότητα. «Έχουμε πέντε βδομάδες για να προετοιμαστούμε ενόψει επίσημων υποχρεώσεων. Θα ήταν καλό να είχαμε έξι, αλλά καμιά φορά αυτό είναι καλό για τους παίκτες».

Ο Σα Πίντο υπέγραψε συμβόλαιο για ένα έτος, έχοντας στο τεχνικό τιμ τους Χοσέ Ντομίγκεζ, Νούνο Μοράις (βοηθοί προπονητές), Πάουλο Σάντος (γυμναστής), Ζοάο Αμπρέου (αναλυτής).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ