aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: To άλλο μισό του Καρλάο

ΑΠΟΕΛ: To άλλο μισό του Καρλάο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η αλήθεια είναι πως στον ΑΠΟΕΛ είχαν τεράστια ανάγκη την πρόσφατη νίκη επί της Ανόρθωσης, μετά τη βαριά ήττα από τη Δόξα και «καπάκι» της μη κατάκτησης του Σούπερ Καπ απέναντι στην ΑΕΚ. Οι γαλαζοκίτρινοι επανέκτησαν μέρος της καλής ψυχολογίας και πλέον, μετά τις αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο, ευελπιστούν σε καλύτερη συνέχεια.

Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει να δέχεται πολύ εύκολα γκολ και είναι χαρακτηριστικό πως μονάχα σε 4 από τα 13 επίσημα παιχνίδια δεν έχει δει την εστία του να παραβιάζεται. Μάλιστα στο πρωτάθλημα κι έχοντας δώσει «καρέ» αγώνων, έχει το τέταρτο χειρότερο παθητικό με 9 γκολ. Όταν, δε, μιλάμε για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και ειδικά για την ομάδα της Λευκωσίας που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι κάτι που επείγει βελτίωσης. Τα 19 τέρματα παθητικό σε Κύπρο και Ευρώπη είναι πάρα πολλά. Εκπέμπουν από μόνα τους σήμα SOS.

Δεν περνά επίσης απαρατήρητο το γεγονός πως στις έως τώρα επίσημες υποχρεώσεις πέντε διαφορετικά δίδυμα παικτών στο κέντρο της άμυνας πήραν φανέλα βασικού. Προφανώς, εν μέρει αντανακλά στην προσπάθεια του προπονητή να βρει την απαιτούμενη χημεία. Για να ακριβολογούμε, τον ποδοσφαιριστή που θα «συντονιστεί» ποδοσφαιρικά με τον Καρλάο καθώς ο Βραζιλιάνος στόπερ μονάχα στο πρώτο ματς με τη Σούντουβα δεν έπαιξε. Στα υπόλοιπα, από το… πλάι του πέρασαν τέσσερις διαφορετικοί παίκτες, αν και ο Καρλάο δεν θυμίζει τον απροσπέλαστο αμυντικό των προηγούμενων ετών.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Συγκινεί ο Τραμετσάνι, ο καρκίνος που «γονάτισε» την οικογένειά του

Σε επτά αναμετρήσεις, λοιπόν, παρτενέρ του ήταν ο Πραξιτέλης Βούρος, με τον ΑΠΟΕΛ να δέχεται 11 γκολ. Τρεις φορές δίπλα από τον Καρλάο βρέθηκε ο αποχωρήσαντας Γιόχαν Ταβάρες (δύο τέρματα παθητικό), από μία οι Μερκής (ένα γκολ), Γκέντσογλου (δύο γκολ), ενώ σε ένα παιχνίδι, αυτό στη Λιθουανία με τη Σούντουβα, στην καρδιά της οπισθοφυλακής ήταν οι Μερκής-Ταβάρες. Από την εν λόγω αναμέτρηση, που διεξήχθη στις 11 Ιουλίου, ο Κύπριος κεντρικός αμυντικός πήρε μόλις άλλη μια φορά φανέλα βασικού, στο ματς για το Σούπερ Καπ.

Διαβάστε επίσης: «Ο ΑΠΟΕΛ με έβαλε σε αμάξι με φιμέ τζάμια, στην Ομόνοια με έβγαλαν ξενύχτη»

Μόνο ένας άσχετος ποδοσφαιρικά θα ισχυριστεί πως το πρόβλημα της ανασταλτικής συμπεριφοράς είναι μονάχα της άμυνας. Έγκειται στη συνολική αμυντική λειτουργία. Οι πρωταθλητές δεν αμύνονται σωστά στο δεύτερο μισό δράσης του αντιπάλου, με αποτέλεσμα να δέχονται καθαρές φάσεις σε κάθε ματς και μοιραία αρκετές απ’ αυτές καταλήγουν σε γκολ. Σε κάποια ευθύνεται ο τερματοφύλακας, σε άλλα οι στόπερ, σε άλλα οι μέσοι και οι ακραίοι.

Μία φορά ο Μοράις, στα πιτς ο Ρουέδα
Πέραν των προαναφερθέντων στο κεντρικό κείμενο, άλλοι δύο ποδοσφαιριστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο κέντρο της άμυνας. Αναφερόμαστε στους Νικόλα Ιωάννου και Νούνο Μοράις. Ο Κύπριος διεθνής ποδοσφαιριστής δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κανένα παιχνίδι στην καρδιά της οπισθοφυλακής. Όποτε κλήθηκε να αγωνισθεί, πήρε εντολές για να καλύψει το αριστερό άκρο. Όσον αφορά στον έμπειρο Πορτογάλο, μονάχα σε μία αναμέτρηση έδωσε λύσεις ως στόπερ.

Δεν άρχισε στο αρχικό σχήμα στη συγκεκριμένη θέση, αλλά μετά από εξωτερική και εσωτερική αλλαγή βρέθηκε ο Νούνο στην καρδιά της άμυνας. Αναφερόμαστε στο «εφιαλτικό» για τον ΑΠΟΕΛ παιχνίδι απέναντι στη Δόξα. Ασφαλώς, υπάρχει άλλη μια επιλογή και δεν είναι άλλη από αυτήν του Χεσούς Ρουέδα. Ο Ισπανός γυμνάζεται σε κανονικό ρυθμό, αλλά δεν κρίθηκε έως τώρα έτοιμος για να πάρει θέση στην αποστολή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ