aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το… αχώνευτο 88’, η ευθύνη του Σκουφέτ και το έκτο προβάδισμα που πάει στράφι

ΑΠΟΕΛ: Το… αχώνευτο 88’, η ευθύνη του Σκουφέτ και το έκτο προβάδισμα που πάει στράφι

Είναι δύσκολο για ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο, διοίκηση και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, να μην στριφογυρίζει στο μυαλό τους η φάση του 88’. Εκείνο το σουτ του Αουρέλιο, εκτός περιοχής και πλάγια, που έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Σκουφέτ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Δεν ήταν μόνο ότι χάθηκαν δύο πολύτιμοι βαθμοί για την ομάδα τους. Ήταν κυρίως επειδή την είδαν να κυριαρχεί (έστω και χωρίς να μαγέψει), να κυνηγά με μανία το προβάδισμα, να το παίρνει με χίλια ζόρια χάρις σε πέναλτι του Νατέλ στο 78’ και να το χάνει στο πρώτο σουτ της αντιπάλου στο παιχνίδι!

Δεν είναι άδικα που λένε πως οι μεγάλες ομάδες αρχίζουν από τον τερματοφύλακα. Ο Ιταλός σήμερα είναι ο πρώτος υπεύθυνος για το στραβοπάτημα της ομάδας του, αποτέλεσμα που αποτελεί πισωγύρισμα. Και ας έσωσε στο 90’+3 τον βαθμό, όταν ο Αουρέλιο απείλησε ξανά με παρόμοιο τρόπο. Όταν το ένα στα δύο πάει μέσα, τα πράματα δεν μπορεί να είναι καλά.

Πιο ξεκάθαρα δεν μπορούσε να το πει ο Σωφρόνης Αυγουστή, όταν ρωτήθηκε τι πήγε λάθος: «Δεχτήκαμε ένα σουτ στον στόχο». Και ας πήρε μετά το ματς την ευθύνη ο Κύπριος προπονητής, μη θέλοντας να τα ρίξει όλα στον Σκουφέτ.

Όσο για την εμφάνιση; Βάσει των σοβαρών απουσιών (Σόουζα, Κβλιτάια, Οκρισαβίλι) και των πολλών παικτών που επέστρεψαν μετά από καιρό από αδράνεια (Ντανίλο, Ντε Βινσέντι, Νταουσβίλι, Εντονγκαλά), η ενδεκάδα που παρέταξε η τεχνική ηγεσία ήταν από αυτές που χαρακτηρίζονται «ανάγκης».

Ήταν δραστήριοι κυρίως οι Εντονγκαλά, Νατέλ και Ντιαβαρά, ωστόσο απόντος κλασικού σέντερ φορ, ο ΑΠΟΕΛ αδυνατούσε να κάνει τη μεγάλη φάση. Τα χαλούσε κυρίως στην τελική προσπάθεια, με κύριο εκφραστή στο πρώτο ημίχρονο τον Ντιαβαρά. Έλειψε από τον νεαρό Γάλλο η εμπειρία και κυρίως η αποφασιστικότητα.

Πάσχισαν οι γαλαζοκίτρινοι να πάρουν το προβάδισμα, ωστόσο δεν το χάρηκα πολύ και έχασαν ακόμη μία φορά βαθμούς. Ειρήσθω εν παρόδω, είναι η έκτη φορά που παίρνει κεφάλι στο σκορ η ομάδα του Αυγουστή, χωρίς να καταφέρει να το υπερασπιστεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ