aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το... 4μηνο συμβόλαιο του Φακινέτι και η πιθανότητα νέας μετεγγραφής

ΑΠΟΕΛ: Το… 4μηνο συμβόλαιο του Φακινέτι και η πιθανότητα νέας μετεγγραφής

Με ελευθέρα μετεγγραφή απέκτησε ο ΑΠΟΕΛ τον Ελβετό, με καταγωγή από την Κορσική, Μικαέλ Φακινέτι, ο οποίος αποτελούσε διακαή πόθο του Τεχνικού Διευθυντή των «γαλαζοκιτρίνων» Ντομένικο Τέτι για την κάλυψη του αριστερού άκρου της οπισθοφυλακής. Ο 27χρονος διεθνής με τις Εθνικές U20 και U21 της Ελβετίας, έλυσε το συμβόλαιό του με την Τουν και ήρθε στους περσινούς πρωταθλητές Κύπρου και θα υπογράψει συνεργασία μέχρι το τέλος της φετινή σεζόν, δηλαδή περίπου ένα τετράμηνο, ωστόσο με τον παίκτη ο ΑΠΟΕΛ έχει συμφωνία με προοπτική ανανέωσης για άλλο ένα χρόνο εάν ικανοποιήσει.

«Είναι ένα σύγχρονο φουλ μπακ με αρκετή εμπειρία στο πρωτάθλημα της Ελβετίας. Είναι σε καλή ηλικία. Ο κ. Τέτι σε ότι αφορά στον σχεδιασμό της ομάδας ο στόχος είναι μακροπρόθεσμος όσο μπορεί να είναι και με τον Φακινέτι η συνεργασία είναι μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου αλλά με τη δυνατότητα να επεκταθεί μέχρι και την επόμενη σεζόν. Θεωρεί ο κ. Τέτι ότι παίκτες τέτοιας ηλικίας που έχουν προοπτική, χρειάζονται ταυτόχρονα και κίνητρο για να διεκδικούν νέο συμβόλαιο, ενώ κι από οικονομικής άποψης είναι μελετημένες οι κινήσεις», ανέφερε ο Νεκτάριος Πετεβίνος στον Active 107.4 & 102.5 και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» με τον Πανίκο Θεοδοσίου.

Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος Τύπου των «γαλαζοκιτρίνων» εάν θα υπάρξει και άλλη κίνηση ενίσχυσης από πλευράς ΑΠΟΕΛ, η απάντηση του ήταν η ακόλουθη: «Όσο υπάρχουν διαθέσιμες μετεγγραφές, τότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οποιαδήποτε απόφαση, οπότε τοποθετούμε τις πιθανότητες αν θα γίνει ή όχι μετεγγραφή στο 50-50. Απ’ εκεί και πέρα όμως επειδή στο τελευταίο διήμερο της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου ο κ. Τέτι ξέρει πάρα πολύ καλά την αγορά και ότι υπάρχουν περιπτώσεις που είναι ελκυστικές, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι για να προσθέσεις τον Ιανουάριο θα πρέπει και να αφαιρέσεις. Και αυτό κάνει κάπως πιο μεγάλη την πιθανότητα να μην προχωρήσουμε σε μετεγγραφή παρά να προχωρήσουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ