aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το 26άρι μιλά από μόνο του

ΑΠΟΕΛ: Το 26άρι μιλά από μόνο του

Η μη ικανοποιητική απόδοση, τα κακά αποτελέσματα, η έλλειψη ενέργειας, οι προσθήκες στο φινάλε της μετεγγραφικής περιόδου, η αλλαγή προπονητή και ασφαλώς τα προβλήματα τραυματισμών συνέβαλαν ώστε να «παρελάσουν» περισσότερες από δύο ντουζίνες ποδοσφαιριστών με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Για να ακριβολογούμε, με το πέρας μόλις της 5ης αγωνιστικής, έχουν χρησιμοποιηθεί 26!

Με το καλημέρα άνοιξε το ροτέισον, λοιπόν, κάτι που αποτυπώνει και τη διαρκή αναζήτηση από το τεχνικό τιμ για να ανιχνεύσει τη χρυσή τομή στο αγωνιστικό σκέλος και ο ΑΠΟΕΛ να… θυμίσει ξανά ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξεως. Το γεγονός πως μόλις τέσσερις παίκτες έχουν χρησιμοποιηθεί και στους πέντε αγώνες του τρέχοντος μαραθωνίου αποτελεί άλλο ένα ενισχυτικό στοιχείο προς την εν λόγω διαπίστωση. Αναφερόμαστε στους Μουρτάζ Νταουσβίλι, Ισάμ Τσεπάκ, Φακούντο Σαμπάλα, Κάμπος Ντανίλο.

Ο τελευταίος, μάλιστα, είναι ο ποδοσφαιριστής με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Ο Βραζιλιάνος, που στην περασμένη σεζόν είχε ξεχωρίσει στην ΑΕΛ, πρόλαβε να φορτώσει στα πόδια 417 λεπτά εντός των τεσσάρων άσπρων γραμμών. Παρά το γεγονός πως η απόδοσή του κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα, είναι ο μοναδικός που αφενός έσπασε το φράγμα των 400 λεπτών και αφετέρου έχει πάρει φανέλα βασικού σε όλες τις αναμετρήσεις. Δείγμα εν πολλοίς της πίστης που υπάρχει από το προπονητικό επιτελείο ότι πρόκειται για παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Οκτώ ποδοσφαιριστές ακολουθούν τον Ντανίλο στη σχετική κατάταξη, το κοντέρ των οποίων ξεπέρασε τα 300 λεπτά, σχηματίζοντας κατά 9/11 το αρχικό σχήμα. Με βάση τον χρόνο συμμετοχής είναι οι Γκιόργκι Κβιλιτάια (388), Λέο Νατέλ (386), Λούκας Σόουζα (386), Ανδρέας Καρώ (383), Ισάμ Τσεπάκ (349), Μουρτάζ Νταουσβίλι (341), Φακούντο Σαμπάλα (334) και Τορνίκε Οκριασβίλι (311).

Από την προαναφερθείσα λίστα, βγαίνει αβίαστα άλλο ένα «ζευγάρι» συμπερασμάτων: 1) Με εξαίρεση τον προτελευταίο παίκτη, δηλαδή τον Αργεντινό αριστερό μπακ, κανένας άλλος δεν αγωνιζόταν και τη σεζόν 2020-21 στον ΑΠΟΕΛ. 2) Ο δεύτερος και ο τρίτος παίκτης (Νατέλ, Σόουζα), παρά το ότι ήρθαν προς το φινάλε της θερινής μετεγγραφικής περιόδου, μπήκαν απευθείας στην… εξίσωση και, μάλιστα, ξεχωρίζουν με την απόδοσή τους.

Το ζητούμενο, από εδώ και πέρα, είναι ο Σωφρόνης Αυγουστή να βρει την απαιτούμενη χημεία, ο ένας ποδοσφαιριστής να συμπληρώνει αγωνιστικά τον άλλο, βγάζοντας οι γαλαζοκίτρινοι ένα πολύ πιο απαιτητικό πρόσωπο στη συνέχεια. Γιατί, όπως γράψαμε προσφάτως, τα έξι παιχνίδια που απέμειναν έως το φινάλε του α’ γύρου θα καθορίσουν και τους στόχους στο υπόλοιπο της σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ