aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Της αμύνης το… μπέρδεμα

ΑΠΟΕΛ: Της αμύνης το… μπέρδεμα

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Την ιδανική συνταγή στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ ψάχνει ακόμα να βρει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Η καταγραφή της τετράδας ποδοσφαιριστών που συνέθεσαν την αμυντική διάταξη των γαλαζοκιτρίνων στα πρώτα εννέα παιχνίδια σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις μαρτυρά ότι ο Ελλαδίτης τεχνικός όχι μόνο δεν κατέληξε σε ένα βασικό κορμό, αλλά προέβη σε αρκετές αλχημείες.

Χρησιμοποιήθηκαν πέντε διαφορετικά δίδυμα κεντρικών αμυντικών. Τρεις φορές επιλέγηκαν οι Μερκής – Σάντος, δύο φορές οι Σιέλης – Σάντος, δύο φορές οι Σιέλης – Ζορζ, μία οι Ζορζ – Σάντος και μία οι Ενσούε – Ζορζ.

Το τελευταίο δίδυμο είχε κληθεί να παίξει στο εκτός έδρας παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, όμως o τραυματισμός του Γουίλερ στο 8’ διαφοροποίησε νωρίς το πλάνο του Ουζουνίδη με τον Σιέλη να περνά στη θέση του και να παίρνει θέση δίπλα στον Ζορζ και τον Ενσούε να μετατοπίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ως αριστεροί μπακ χρησιμοποιήθηκαν τρεις διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, οι Ιωάννου, Γουίλερ και Ενσούε, ενώ άλλοι τόσοι (Μιχαΐλοβιτς, Ενσούε, Ζεράλδες) έπαιξαν στο δεξί άκρο της άμυνας.

Αναλυτικά οι τετράδες στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ σε κάθε ματς από δεξιά προς αριστερά

Καρμιώτισσα: Mιχαΐλοβιτς – Μερκής, Σάντος – Ιωάννου.

ΑΕΚ: Mιχαΐλοβιτς – Σάντος, Μερκής – Ιωάννου.

ΑΕΛ: Ενσούε – Σιέλης, Σάντος – Γουίλερ.

ΕΝΠ: Ζεράλδες – Ενσούε, Ζορζ – Γουίλερ.

Ερμής: Ζεράλδες – Σιέλης, Ζορζ – Γουίλερ.

Γιουρόπα Λιγκ

Τζιλάνι: Μιχαΐλοβιτς – Σάντος, Μερκής – Ιωάννου.

Καϊσάρ: Ενσούε – Σιέλης, Σάντος – Γουίλερ.

Ζρίνσκι: Ζεράλδες – Ζορζ, Σάντος – Ενσούε.

Σλόβαν: Ζεράλδες – Σιέλης, Ζορζ – Ενσούε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ