aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Την έστησε σε μια γωνιά

ΑΠΟΕΛ: Την έστησε σε μια γωνιά

Το πάνω χέρι για πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Coca – Cola πήρε ο ΑΠΟΕΛ, μετά τη νίκη με 2-1 στον πρώτο προημιτελικό αγώνα κυπέλλου με αντίπαλο την Ομόνοια. Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν φιλοξενούμενοι, εντούτοις από τη στιγμή που δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ, τα δεδομένα δεν διαφοροποιούνται ενόψει του επαναληπτικού. Ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία για να τσεκάρει το εισιτήριο στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οποιαδήποτε ήττα με ένα γκολ διαφορά, στον επαναληπτικό της 1ης Μαρτίου,  θα στείλει το ματς στην παράταση.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς με «όπλο» τις στατικές φάσεις, έστησε την Ομόνοια σε μια γωνιά και κατάφερε να φύγει νικήτρια σε ένα παιχνίδι που στράβωσε αρκετά, όμως βρήκε τις λύσεις και στο τέλος πανηγύρισε μία σπουδαία επιτυχία. Τη δεύτερη φετινή επί του «αιωνίου» αντιπάλου, σε ισάριθμες αναμετρήσεις, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη. Ο «χρυσοπόδαρος» Μπεν ήταν ο δημιουργός και των δύο τερμάτων του ΑΠΟΕΛ, με ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ, ενώ από το πόδι του (σε εκτέλεση φάουλ) είχε αρχίσει η φάση του ακυρωθέν τέρματος του Κοσταντίνοφ.

Τα γκολ των Καρώ και Ντάλσιο ήταν οι δύο μοναδικές τελικές προσπάθειες στον στόχο για τον ΑΠΟΕΛ σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, αλλά ήταν αρκετές για να φέρει «τούμπα» τον αγώνα. Οι γαλαζοκίτρινοι παρά το κακό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο κατέγραψαν μόλις μία τελική προσπάθεια και έμειναν πίσω στο σκορ, έβγαλαν αντίδραση στην επανάληψη και ισοφάρισαν με τον Καρώ. Δεν επηρεάστηκαν ούτε από την ακύρωση του τέρματος από τον Κοσταντίνοφ, μα ούτε από την αποβολή του Κύπριου στόπερ στο 69’, με δεύτερη κίτρινη που αμφισβητήθηκε από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Είχαν τα ψυχικά αποθέματα, την ποιότητα και το καθαρό μυαλό να εκμεταλλευτούν την ικανότητά τους στις στατικές φάσεις και έκαναν βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ