aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τι θα πει ντέρμπι «αιωνίων», μπαμπά;

ΑΠΟΕΛ: Τι θα πει ντέρμπι «αιωνίων», μπαμπά;

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Κάθε κλασικό ντέρμπι, σε κάθε χώρα, έχει τα χαρακτηριστικά του, τις ειδικές συνθήκες που το κάνουν να ξεχωρίζει. Γι’ αυτό και η γεύση από προηγούμενα αντίστοιχα ματς μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμη στους ποδοσφαιριστές που επιλέγονται να συμμετάσχουν. Μελετώντας το έμψυχο δυναμικό του ΑΠΟΕΛ, που θα φιλοξενηθεί αύριο τυπικά από την Ομόνοια, εντοπίζονται παίκτες οι οποίοι είναι φαβορί ή χτυπούν την πόρτα της ενδεκάδας, δίχως να ξέρουν τι θα πει μάχη «αιωνίων» της Λευκωσίας.

Αύριο περιμένουν αντικειμενικές δυσκολίες τους γαλαζοκίτρινους, κόντρα στη βελτιωμένη έκδοση του «τριφυλλιού» και το ενθουσιώδες κοινό του, που διψά να σπάσει το σερί 25 ματς πρωταθλήματος δίχως νίκη του «αιώνιου» αντιπάλου.

Σε τέτοιο παιχνίδι λοιπόν, θα παραταχθούν ως πρωτοεμφανιζόμενοι οι Βιντ Μπέλετς, Βούγιαντιν Σάβιτς, Ούρος Μάτιτς και Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς (φωτό οι τρεις τελευταίοι με την ίδια σειρά από αριστερά προς δεξιά). Τέσσερις ποδοσφαιριστές που θα είναι έκπληξη αν κοπούν από τον Τόμας Ντολ.

Διαβάστε επίσης: Γκάλοπ: Ποιό θα είναι το αποτέλεσμα στο ντέρμπι Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ;

Από εκεί και πέρα, ποδοσφαιριστές του βασικού κορμού είναι και οι Άλεφ ντος Σάντος, Αντρίγια Πάβλοβιτς και Λίνους Χαλένιους, οι οποίοι επίσης δεν αγωνίστηκαν ξανά στο κλασικό ντέρμπι του κυπριακού ποδοσφαίρου. Οι τρεις τους ίσως αγωνιστούν αύριο (είτε βασικοί είτε αλλαγή).

Είναι, όμως, και δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επιλογών του Γερμανού προπονητή. Ο λόγος για τον Ομάρ Χάνι και τον Ζοαζίνιο. Ωστόσο, ο Πορτογάλος ίσως αποκτήσει ελπίδες για να χρησιμοποιηθεί, αναλόγως της κατάστασης του Νικόλα Ιωάννου. Όπως και να έχει, σύνολο εννέα ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι εφτά μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Αλωνεύτης και Εφραίμ προκάλεσαν «σεισμό», μια… κατηγορία μόνοι τους

Όσο για τους μπαρουτοκαπνισμένους των μαχών με την Ομόνοια, οι Στάθης Αλωνεύτης, Τομάς ντε Βινσέντι και Γιώργος Μερκής έχουν διψήφιο αριθμό συμμετοχών. Από εκεί και πέρα, οι Γιώργος Εφραίμ και Μπόι Βάτερμαν ασφαλώς και θεωρούνται από του παλιούς του «αιώνιου» ντέρμπι, ενώ σαφέστατα ξέρουν περί τίνος πρόκειται οι Νικόλας Ιωάννου, Λούκας Σόουζα και Πραξιτέλης Βούρος.

Τέλος, στην περασμένη πρώτη σεζόν τους στον ΑΠΟΕΛ, πήραν γεύση και οι Μούσα Αλ Τάαμαρι, Αντόνιο Γιάκολις, Ρόμαν Μπέζιακ, Αντρέ Βιντιγκάλ και Σάββας Γκέντσογλου, ενώ μία φορά προ διετίας αγωνίστηκε και ο Ανδρέας Μακρής.

ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΟ «ΤΡΙΦΥΛΛΙ»

Όνομα Συμ. Γκολ
Στάθης Αλωνεύτης 17 2
Τομάς ντε Βινσέντι 12 4
Γιώργος Μερκής 11
Γιώργος Εφραίμ 9 6
Μπόι Βάτερμαν 9
Νικόλας Ιωάννου 7
Λούκας Σόουζα 6 3
Πραξιτέλης Βούρος 6
Μούσα Αλ Τάαμαρι 4 3
Αντόνιο Γιάκολις 2
Ρόμαν Μπέζιακ 2
Αντρέ Βιντιγκάλ 1
Ανδρέας Μακρής 1
Σάββας Γκέντσογλου 1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ