aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τι είχες «Ντέβι», τι είχα πάντα

ΑΠΟΕΛ: Τι είχες «Ντέβι», τι είχα πάντα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Εννοείται πως κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, μπορούν να υπάρξουν εντάσεις μεταξύ των δύο ομάδων και οι ποδοσφαιριστές να είναι «κάπως» σκληροί με τους αντιπάλους τους. Όμως  σπανίζουν οι περιπτώσεις που, σε… νεκρό χρόνο και χωρίς καμία πρόκληση, ένας παίκτης θα πάρει φόρα και θα ρίξει παντελώς αψυχολόγητα γερή κλοτσιά σε αντίπαλο, καταδικάζοντας την ομάδα του να αγωνισθεί με παίκτη λιγότερο για το υπόλοιπο.

Ο Τομάς ντε Βινσέντι, λοιπόν, φρόντισε να μας υπενθυμίσει άλλη μία φορά τον κακό του εαυτό στο βαρυσήμαντο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Στα πολλά καπρίτσια του, πρόσθεσε και την εν λόγω απαράδεκτη ενέργεια στο ρεπερτόριό του, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ,  μάλιστα με αρκετούς εξ αυτών να ζητούν την άμεση αποδέσμευσή του. Ήταν που ήταν «κόκκινο πανί», ήρθε η προχθεσινή απερίσκεπτη και αντιεπαγγελματική ενέργειά του για να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη τη θέση του. Εν ολίγοις, βάζει τα χέρια και βγάζει τα μάτια του.

Υπάρχει έντονος προβληματισμός για την… ανεξήγητη πράξη του 31χρονου ποδοσφαιριστή. Άλλη μία φορά εμφανίστηκε μετανιωμένος, τα έβαλε με τον εαυτό του και απολογήθηκε, ωστόσο γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά ότι τα ελαφρυντικά έχουν στερέψει. Προερχόμενος από μυϊκό τραυματισμό και απουσία δύο και βάλε μηνών, άφησε εκτεθειμένους όσους τον κράτησαν το περασμένο καλοκαίρι στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» και, πολύ περισσότερο, την ίδια την ομάδα. Γιατί η αποβολή του επηρέασε σε σημαντικό βαθμό τον ΑΠΟΕΛ, που δεν μπόρεσε να φτάσει σε δεύτερη διαδοχική νίκη, η οποία θα είχε πολλαπλά οφέλη. Η κόκκινη κάρτα του Αργεντινού αποτέλεσε έναν εκ των κυριότερων λόγων που ο ΑΠΟΕΛ δεν διεκδίκησε όπως ήθελε το ντέρμπι.

«Αυτός είναι ο Ντε Βινσέντι και δεν αλλάζει», λένε στην ομάδα, εμφανώς απογοητευμένοι από την αψυχολόγητη ενέργειά του, ωστόσο δεν αναμένεται ότι θα δεχθεί «βαριά καμπάνα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ