aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Θρύλος… υπό κατασκευή. Όσα έγιναν, τι επείγει και η βασική επιδίωξη

ΑΠΟΕΛ: Θρύλος… υπό κατασκευή. Όσα έγιναν, τι επείγει και η βασική επιδίωξη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Κάτι λιγότερο από μιάμιση εβδομάδα έχει μείνει για την πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» και στον ΑΠΟΕΛ, τα ανοιχτά μέτωπα όσον αφορά τον προγραμματισμό είναι πάρα πολλά. Μπορεί να ξεκαθάρισε το μεγαλύτερο σκέλος που αφορούσε τις αποδοχές της λήξασας σεζόν, αλλά μέχρι να αρχίσει να φαίνεται πολύ πιο ξεκάθαρα φως στην άκρη του τούνελ, η διοίκηση και ο προπονητής γνωρίζουν ότι θα πρέπει να «τρέξουν» αρκετά ζητήματα. Είναι αναγκασμένοι να σπρώξουν πιο αποφασιστικά τις διαδικασίες στελέχωσης του έμψυχου δυναμικού καθώς, το «χτίσιμο» του νέου ΑΠΟΕΛ γίνεται σχεδόν από το μηδέν και πρωτίστως, με χαμηλότερο μπάτζετ.

Στο παρόν στάδιο και μέχρι ο Μαρίνος Ουζουνίδης να δώσει τις πρώτες εντολές ενόψει της νέας σεζόν, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να «κλειδώσουν» στο ρόστερ ένας τερματοφύλακας (δείτε εδώ τα νεότερα σχετικά με τον Μιγκέλ Σίλβα) και ένας επιθετικός. Οι εν λόγω επιλογές, θα έλθουν να προστεθούν σε αυτές των Ραφαέλ Σάντος, Κώστα Αποστολάκη (αμυντικοί), Μάριους Λουντεμό (μέσος) και Βίκτωρ Κλωναρίδη (εξτρέμ). Ανακοινώθηκε ο πρώτος και με την ολοκλήρωση του συμβολαίου στην ομάδα που αγωνίζονται, θα ανακοινωθούν κι οι άλλοι τρεις.

Παραλλήλως, ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ έχει καταλήξει και στις υπόλοιπες κινήσεις που θα γίνουν στη μετεγγραφική σκακιέρα. Στο έμψυχο δυναμικό θα ενσωματωθεί άλλος ένας τερματοφύλακας (βλέπε Φράνσις Ουζόχο), άλλος ένας στόπερ, άλλος ένας χαφ, άλλος ένας επιθετικός και άλλοι δύο πλάγιοι φορ. Υπάρχει χρόνος ώστε το παζλ να πάρει την τελική του μορφή, ιδιαίτερα μετά τη νέα εγκύκλιο της ΟΥΕΦΑ (αναμένεται ανακοίνωση της ΚΟΠ), πλην όμως οι πρωτευουσιάνοι δεν θέλουν να αφήσουν για το φινάλε βασικές εκκρεμότητες.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Η επόμενη συνάντηση με Αλ-Τάαμαρι και η σκέψη για Ζαχίντ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, επιθυμεί να έχει στη διάθεσή του σχεδόν όλους τους νέους παίκτες στο βασικό στάδιο προετοιμασίας ώστε να τους «εμβολιάσει» στο σύνολο και ο ΑΠΟΕΛ να μπει με ορμή τόσο στο πρωτάθλημα (22-23/8) όσο στο Γιουρόπα Λιγκ (27/8).

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: «Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ