aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEAΠΟΕΛ: Θρυλική νίκη με επική ανατροπή και γενέθλια με φόντο τους «32» (vid & pics)

AΠΟΕΛ: Θρυλική νίκη με επική ανατροπή και γενέθλια με φόντο τους «32» (vid & pics)

Λίγες ώρες πριν τα 93α γενέθλιά του ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί της Καραμπάχ με 2-1 στο ΓΣΠ, την πρώτη του στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, με την οποία μπήκε δυναμικά στο κόλπο της πρόκρισης στους «32» της διοργάνωσης.

Τεράστια νίκη με ανατροπή για τους γαλαζοκίτρινους που ήταν πίσω στο σκορ από το 10’ (Μενβέντεφ), όμως έφεραν «τούμπα» την αναμέτρηση με τέρματα των Σόουζα (58’) και Νικόλας Ιωάννου μετά από φοβερή προσπάθεια του Εφραίμ (88’). Ο Κύπριος άσος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή στο 75΄ και στο 88’ με ένα φοβερό βολ – πλανέ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάτιτς έστειλε την μπάλα προς την εστία και ο Ιωάννου την έσπρωξε στα δίχτυα.

Ο ΑΠΟΕΛ έφτασε τους 4 βαθμούς στον όμιλο και πέρασε στη δεύτερη θέση, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Καραμπάχ. Πρώτη η Σεβίλλη 12 βαθμούς, καθώς επικράτησε 5-2 της Ντουντελάνζ στο άλλο παιχνίδι του ομίλου. Στον έναν βαθμό η ομάδα από το Λουξεμβούργο.

Κάκιστος στο α’ μέρος και αποδοκιμασίες
Προκλητικά «άνευρος» και κακός με δεδομένη την κρισιμότητα της αναμέτρησης ήταν ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης. Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα η Καραμπάχ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Μενβέντεφ στο 10’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κιντάνα. Ένα «φτηνό» γκολ που έβαλε τον ΑΠΟΕΛ από νωρίς πίσω στο σκορ. Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν επηρεασμένοι και δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Μπέγκοβιτς με τον κόσμο να αποδοκιμάζει στις εξέδρες.

Το τελευταίο τέταρτο του πρώτου σαρανταπενταλέπτου ο ΑΠΟΕΛ έδειξε διάθεση και στο 35΄ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Πάβλοβιτς, μετά από ωραίο συνδυασμό των Μάτιτς και Χαλένιους, όμως το τέρμα ακυρώθηκε ορθά, καθώς ο Σέρβος ήταν εκτεθειμένος. Ακολούθησε ένα μακρινό σουτ του Νικόλα Ιωάννου, το οποίο έδιωξε με γροθιές ο Μπέγκοβιτς.

«Σωτήρας» Μπέλετς και «κάρφωμα» Σόουζα
Ο Τόμας Ντολ (για άλλη μία φορά) αντιλήφθηκε καθυστερημένα το λάθος του να αφήσει τον Τάαμαρι εκτός ενδεκάδας και τον έριξε στον αγώνα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε και πάλι «μουδιασμένα» στο παιχνίδι, όμως είχε ως φύλακα άγγελο τον Βιντ Μπέλετς. Ο Σλοβένος τερματοφύλακας σε διάστημα 13΄ έσωσε τρεις φορές την εστία του ΑΠΟΕΛ από δεύτερο γκολ και κράτησε ζωντανούς τους πρωταθλητές Κύπρου.
Στο 59’ ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να εκμεταλλευτεί το δυνατό του σημείο στη φετινή σεζόν, τις στατικές φάσεις, και με κεφαλιά του Λούκας Σόουζα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάτιτς «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα των Αζέρων ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Γκολ για Όσκαρ, το έφερε «τούμπα» ο ΑΠΟΕΛ
Στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης ο ΑΠΟΕΛ ρίσκαρε για να πάρει την πολυπόθητη πρώτη νίκη του στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Τόμας Ντολ έκανε πιο επιθετική την ομάδα του ρίχνοντας στο ματς τους Μπέζιακ και Εφραίμ. Η δικαίωση για τους γαλαζοκίτρινους ήρθε στο 88’ με ένα εκπληκτικό τέρμα, χάρμα ήδεσαι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάτιτς ο Κύπριος εξτρέμ έκανε ένα εκπληκτικό βολ-πλανέ και μετά από ανεπιτυχή προσπάθεια αμυντικού της Καραμπάχ να διώξει την μπάλα αυτή κατέληξε στα δίκτυα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Ντολ): Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Σάβιτς, Βούρος, Ιωάννου, Ζοαοζίνιο (46′ Τάαμαρι), Γκέντσογλου (59′ Μπέζιακ), Σόουζα, Μάτιτς, Χαλένιους (75′ Εφραίμ), Πάβλοβιτς.

Καραμπάχ (Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ): Μπέγκοβιτς, Μενβέντεφ, Β. Χουσεΐνοφ, Σαντίκοφ, Αΐλτον, Γκάργιεφ, Μίτσελ (Α. Χουσεΐνοφ), Αλμέιδα, Κιντάνα (15′ Γκουέγιε, 76′ Ρομέρο), Αμπντουλάγιεφ, Ζουμπίρ.

Σκόρερ:  59′ Σόουζα, Ιωάννου 88′ / 10′ Μενβέντεφ

Κίτρινες: Σόουζα, Βούρος / Αλμέιδα, Μίτσελ, Σαντίκοφ

Αποβολές:

Διαιτητής: Μανουέλ Σουτενγκρούμπερ.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ