aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Θρασείς «πιτσιρικάδες»!

ΑΠΟΕΛ: Θρασείς «πιτσιρικάδες»!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Κλείνει όπου να ‘ναι μια διετία (2017 – 2019) που ο ΑΠΟΕΛ πήρε την απόφαση ή έκανε συνειδητή επιλογή ή χάραξε «πολιτική» γραμμή να επενδύσει στο μέλλον και να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας. Οι πρωταθλητές, μάλιστα, δικαιούνται να περηφανεύονται πως τα έχουν καταφέρει αρκετά καλά, άσχετα αν κάποιοι (λίγοι ή πολλοί από αυτούς) αγωνίζονται στην ομάδα με τη μορφή δανεισμού.

Από την περσινή σεζόν 2017/18 οι γαλαζοκίτρινοι έβαλαν στο ρόστερ τους, τους Σάλαϊ, Ζαχίντ, Βούρο και εν συνεχεία ήρθαν οι Μπάλογκ, Νατέλ, Αλ Τάαμαρι και Βιντιγκάλ, ενώ συνομήλικος, όλων των πιο πάνω είναι και ο Νικόλας Ιωάννου. Ακόμα κι αν «αφήσουμε» τους 95ρηδες (Καζού, Ιωαννου, Βούρο) και φυσικά τον Σάλαι που έφυγε, έχουμε ένα κράμα πιτσιρικάδων: Αλ Τααμαρι (1997), Νατέλ (1997), Μπάλογκ (1996), Βιντιγκάλ (1998), πραγματικά με άγνοια κινδύνου, όπως δείχνουν και εντός του αγωνιστικού χώρου. Και δεν είναι καθόλου υπερβολή αν πούμε πως ο ΑΠΟΕΛ πάνω σ’ αυτούς (τους περισσότερους) τους «πιτσιρικάδες» θα χτίσει και θα επενδύσει για το μέλλον του.

Όλοι τους διαθέτουν και μεγάλο ταλέντο και εξαιρετικές προοπτικές, αφενός για να καθιερωθούν και να γράψουν τη δική τους ιστορία στους γαλαζοκίτρινους και αφετέρου με μια κίνηση ή μια ενέργειά τους να καθορίσουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Ακόμα και ενός ντέρμπι όπως το αυριανό με τον Απόλλωνα, ακόμα και μέσα στο Τσίρειο. Από την άλλη βέβαια, το νεαρό της ηλικίας τους, η έλλειψη εμπειριών ή και ακόμη το «ατίθασο» του ποδοσφαιρικού τους χαρακτήρα να απαιτούν αυτοσυγκράτηση και ανάλογη διαχείριση, χωρίς το ένα να αναιρεί το άλλο. Ο Πάολο Τραμετσάνι, πάντως έδειξε να εμπιστεύεται στον απόλυτο βαθμό όλους τους πιο πάνω, θα λέγαμε μάλιστα πως στηρίζει πολλά πάνω τους στην κούρσα για τον τίτλο.

Στο αυριανό ντέρμπι με τον Απόλλωνα είναι πολύ πιθανόν οι περισσότεροι από αυτούς (πλην του τραυματία Βούρου) να βρεθούν στις αρχικές επιλογές του Πάολο Τραμετσάνι. Εκείνο που κανένας δεν μπορεί να προβλέψει είναι η απόδοση που θα έχουν και φυσικά το αποτέλεσμα του αγώνα. Η άγνοια κινδύνου ωστόσο, για την οποία είπαμε στην αρχή του ρεπορτάζ είναι ικανή να «απογειώσει» τον ΑΠΟΕΛ εφόσον συνδυαστεί με την επιβεβαίωση του ταλέντου τους. Υπάρχει φυσικά και η άλλη όψη του νομίσματος που λέει πως αν οι «μπέμπηδες» μείνουν στα ρηχά κι αντί να «ζωγραφίσουν» κάνουν «μουντζούρες», ο ΑΠΟΕΛ δύσκολα θα μπορέσει να φύγει με το ζητούμενο από το Τσίρειο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ