aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Θεωρητικά καλώς, μένουν τα «γραπτά»

ΑΠΟΕΛ: Θεωρητικά καλώς, μένουν τα «γραπτά»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το πρώτο σκέλος του μετεγγραφικού σχεδιασμού του ΑΠΟΕΛ είναι θεωρητικά -τουλάχιστον- επιτυχημένο. Απομένει ασφαλώς να επιβεβαιωθεί λίαν συντόμως και στις… γραπτές εξετάσεις. Η θεωρία λοιπόν «λέει» ότι έξι από τους 11 νεοφερμένους ποδοσφαιριστές (εννιά μετεγγραφές και δύο επιστροφές από δανεισμό) κερδίζουν την εμπιστοσύνη του Μαρίνου Ουζουνίδη, για τα πρώτα επίσημα ματς της νέας σεζόν.

Είναι πιθανόν μάλιστα να βρεθούν και οι πέντε από τους έξι (εκτός αποστολής ο Κλωναρίδης λόγω μικροενοχλήσεων) στο αρχικό σχήμα του παιχνιδιού της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με την Καρμιώτισσα, που θα διεξαχθεί σήμερα (21/8). Για τους Μιγκέλ Σίλβα (τερματοφύλακας) και Ραφαέλ Σάντος (σέντερ μπακ) δεν τίθεται θέμα. Έπειτα, ο Μάριους Λουντεμό είναι φαβορί για τη θέση του κόφτη.

Λιγότερο έτοιμοι είναι οι Γκάγιας Ζαχίντ και Μπεν Σαχάρ. Εντούτοις, πρόκειται για ιδιάζουσες περιπτώσεις. Ο πρώτος είναι ο πιο δημιουργικός ποδοσφαιριστής του έμψυχου δυναμικού (εκτός και αν στο εγγύς μέλλον θυμηθεί τον παλιό, καλό εαυτό του ο Τομάς ντε Βινσέντι) και μέσα από τα τελευταία τρία φιλικά πήρε συνολικά 202 λεπτά συμμετοχής. Κάτι που φανερώνει την πρόθεση της τεχνικής ηγεσίας να τον εμπιστευτεί σύντομα.

Όσο για τον Ισραηλινό, αποτελεί τον πιο αξιόπιστο σέντερ φορ του ρόστερ. Συνεπώς, ακόμα και αν δεν αρχίσει στο ματς την Παρασκευή, θα είναι έκπληξη αν δεν πάρει χρόνο συμμετοχής. Κάτι που, αν γίνει, θα του επιτρέψει να είναι ακόμα πιο έτοιμος στις αμέσως επόμενες σημαντικές υποχρεώσεις (κατά σειρά με Τρε Πένε ή Τζιλάνι για το Γιουρόπα Λιγκ και ΑΕΚ στη Λάρνακα).

Όσο για τους άλλους πέντε, ο δεξιός μπακ Κώστας Αποστολάκης δεν έχει κάνει ακόμη αισθητή την παρουσία του με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, ενώ ο τερματοφύλακας Απόστολος Τσιλιγγίρης βρίσκεται στη σκιά του Σίλβα. Από εκεί και πέρα, ο Κέβιν Λαφράνς δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει στον Αρχάγγελο, ο Φράνσις Ουζόχο χρειάζεται ακόμα αρκετό χρόνο ώσπου να είναι έτοιμος και ο Ντιεμερσί Εντογκαλά μόλις χθες αποκτήθηκε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ