aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Θέλοντας να ξεπεράσει το 2014

ΑΠΟΕΛ: Θέλοντας να ξεπεράσει το 2014

Τα παιχνίδια για τον «όμιλο τίτλου» αρχίζουν το ερχόμενο Σαββατόκυριακο και ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στη δεύτερη θέση, απέχοντας εφτά βαθμούς από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα. Σε ένα πρωτάθλημα πολλών ανατροπών, που κανείς δεν ξέρει τι… μέρα θα ξημερώσει, θα κληθεί να απαντήσει το εξής ερώτημα:

Μπορεί να κάνει για ακόμη μία φορά την ανατροπή και να στεφθεί πρωταθλητής για 29η φορά στην ιστορία του;

Διότι ο πολυνίκης του θεσμού είναι και ο μοναδικός που δεν άρχισε από την κορυφή τα πλέι οφ, αλλά στο τέλος έκοψε πρώτος το νήμα. Το έπραξε μάλιστα δύο φορές σε συνεχόμενες χρονιές, το 2014 και το 2015.

Τότε, βεβαίως, ήταν πολύ μικρότερη η διαφορά, καθώς ήταν αντιστοίχως τρεις και δύο βαθμούς πίσω από ΑΕΛ και Απόλλωνα.

Ωστόσο, το 2014 έκανε τη μεγαλύτερη ανατροπή σε πλέι οφ, όταν στην 33η αγωνιστική βρέθηκε έξι βαθμούς πίσω από την ΑΕΛ. Απέμεναν τρεις αγωνιστικές, όλα έμοιαζαν χαμένα για τους Λευκωσιάτες, εντούτοις η ήττα της ομάδας της Λεμεσού από τον συμπολίτη της, Απόλλωνα, μείωσε τη διαφορά στους τρεις. Έτσι, στη συνέχεια οδηγήθηκαν με την ίδια απόσταση στην τελευταία αγωνιστική και ο τίτλος θα κρινόταν σε «τελικό» πρωταθλήματος στο Τσίρειο.

Τελικά, κατέληξε στον ΑΠΟΕΛ με επεισοδιακό τρόπο, μετά τα γνωστά γεγονότα της διακοπής λόγω ρίψης κροτίδας από την κερκίδα της ΑΕΛ στο 51’ και ενώ το σκορ ήταν 0-0. Ακολούθησε απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής για νέο παιχνίδι από την αρχή στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», εφέσεις, παραίτηση του Εφετείου, νίκη του ΑΠΟΕΛ 1-0 και στη εν τέλει, ακύρωση της απόφασης της Δικαστικής Επιτροπής από Διαιτητική Πειθαρχική Επιτροπή με κατακύρωση του ματς 3-0 υπέρ των πρωτευουσιάνων.

Έστω και με πολύ επίμαχο τρόπο, όμως, η ανατροπή του -6 παραμένει η μεγαλύτερη από την καθιέρωση της β’ φάσης έως σήμερα. Πλέον, στόχος των γαλαζοκίτρινων της Λευκωσίας είναι να ξεπεράσουν το 2014, ανατρέποντας το -7 από τον Απόλλωνα. Πολύ δύσκολο εγχείρημα, εννοείται. Όχι μόνο λόγω της βαθμολογικής απόστασης, μα και επειδή ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι στο κόλπο με απαιτήσεις βρίσκονται επίσης η ΑΕΚ και η Ανόρθωση.

Εν τω μεταξύ, κατά σύμπτωση το 2014 η Κύπρος έβγαλε δύο εκπροσώπους στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά από τότε το ερχόμενο καλοκαίρι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ