aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Θέλει να κουφάνει τη Γηραιά Ήπειρο!

ΑΠΟΕΛ: Θέλει να κουφάνει τη Γηραιά Ήπειρο!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στο Άμστερνταμ, πρωτεύουσα της Ολλανδίας και οικονομικό-πολιτιστικό κέντρο της χώρας, στρατοπεδεύει η αποστολή του ΑΠΟΕΛ. Σε ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κέντρα της Ευρώπης, θα δώσει την Τετάρτη τη μάχη των μαχών μέσα στο κατάμεστο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» απέναντι στον περίφημο Άγιαξ (22:00), έχοντας ως στόχο να μετουσιώσει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα σε πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (0-0).

Δεν αντιλέγει κανείς πως το έργο της ομάδας του Τόμας Ντολ είναι αρκετό δύσκολο απέναντι σε ένα σύνολο που έφτασε πέρυσι έως το ημιτελικά της διοργάνωσης, θέτοντας νοκ-άουτ μεγαθήρια όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους. Το 90λεπτο της περασμένης εβδομάδας, όμως, αποτελεί οδηγό για τους πρωταθλητές μας, οι οποίοι με πίστη και αποφασιστικότητα θα καταθέσουν κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους, διεκδικώντας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο την πρόκριση.

Η εμφάνιση και το αποτέλεσμα στο ΓΣΠ, κατέδειξε πως έχουν και οι νταμπλούχοι Ολλανδίας τα τρωτά τους σημεία, οπότε εάν τα εκμεταλλευτεί ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να τους κάνει τη ζημιά, αφήνοντας άλλη μια φορά άφωνη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Αρκεί να τους «πατήσει» εκεί που πραγματικά πονούν. Τη συνταγή, βεβαίως, καλείται να τη βρει ο Τόμας Ντολ και να την εφαρμόσουν στην πράξη οι ποδοσφαιριστές του εντός των τεσσάρων άσπρων γραμμών.

Διαβάστε επίσης: Η αφοπλιστική απάντηση του Πετρίδη για τον Μηνά Αντωνίου!

Στον Γερμανό προπονητή, αλλά και στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές είναι γνωστό ποια είναι τα αδύνατα σημεία του Άγιαξ. Και αυτά εντοπίζονται κυρίως στην άμυνα, κάτι που αποδεικνύεται από τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε από τον ΠΑΟΚ, αλλά και από τις πολλές φορές που βρέθηκε ο Θρύλος σε θέση βολής στη Λευκωσία για να παραβιάσει την εστία του Αντρέ Ονάνα.

Άλλο, βέβαια, να το λες και άλλο να καλείσαι να το κάνεις στην πράξη, πλην όμως, οι γαλαζοκίτρινοι δεν έχουν άλλη επιλογή. Με πίεση στη μεσαία γραμμή και ταχύτητα στην εκδήλωση επιθέσεων, θα προσπαθήσουν να κάνουν τη ζημιά στο τραυματισμένο θηρίο που έχουν απέναντί τους. Από τη στιγμή που εξασφαλίζουν την πρόκριση και με ισοπαλία με γκολ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να πάει η μπάλα στο βάθος της εστίας.

Αυτό ωστόσο δεν αποπροσανατολίζει. Απαιτείται μέγιστη προσοχή στα μετόπισθεν ώστε να μην μείνουν κενοί χώροι. Γι΄ αυτό θα φροντίσει ο Τόμας Ντολ με τα πρόσωπα και την τακτική που θα ακολουθήσει, γνωρίζοντας πως οι παίκτες του θα πρέπει να αμυνθούν αποτελεσματικά, να περιορίσουν στο ελάχιστο τα λάθη τους και να έχουν την τύχη με το μέρος τους ώστε να αυξήσουν σταδιακά περισσότερο τις πιθανότητες για την πρόκριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ