aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: The big time!

ΑΠΟΕΛ: The big time!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Να παρουσιάσει τον καλύτερο ΑΠΟΕΛ στις φετινές αναμετρήσεις με την ΑΕΚ είναι ο στόχος του Τόμας Κρίστιανσεν για τον μεγάλο αγώνα στο ΓΣΠ. Θέλει όσο τίποτα άλλο αυτή τη νίκη, η οποία θα σημάνει αυτόματα το +7 από τους Λαρνακείς και παραλλήλως θα εκτοξεύσει τον Θρύλο στην κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή για 5η συνεχόμενη χρονιά και 26η στην ιστορία του.

Κρίνει ο Δανός προπονητής πως η ομάδα του μπορεί να αποδώσει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και παραλλήλως θεωρεί ότι ο ίδιος μπορεί να παρουσιάσει στο πιο κρίσιμο τεστ της σεζόν ένα σύνολο οργανωμένο και σωστά στημένο, το οποίο θα ξέρει ακριβώς τι να θέλει και πώς να το διεκδικήσει. Δηλαδή, θα είναι καλά «διαβασμένοι» οι παίκτες και για πρώτη φορά απέναντι στις δύο ομάδες που «τρέχουν» για τον τίτλο (ΑΕΚ, Απόλλων) θα επιβάλλουν από το πρώτο λεπτό τους δικούς τους κανόνες, φτάνοντας στην επιτυχία.

Το πιο σημαντικό συστατικό για να έλθει η νίκη κρίνει ο Κρίστιανσεν ότι θα είναι η απόλυτη συγκέντρωση, κάτι που κουβέντιασε πολλές φορές εξάλλου με τους συνεργάτες του. Θέλει οι ποδοσφαιριστές του να έχουν αποτελεσματικότητα κι αυτό θα το πετύχουν εάν είναι συγκεντρωμένοι σε κάθε λεπτομέρεια.

Από εκεί και πέρα οι γαλαζοκίτρινοι επιβάλλεται να διανύσουν περισσότερα χιλιόμετρα από τους αντιπάλους τους προκειμένου να μειώσουν τους κενούς χώρους, να διασφαλίσουν τη συνοχή μεταξύ των γραμμών και να προσφέρουν αποτελεσματικές αλληλοκαλύψεις. Η κυριαρχία στις προσωπικές μονομαχίες σε συνδυασμό με τον μέγιστο βαθμό προσήλωσης είναι στοιχεία που απαιτούνται σε τέτοια παιχνίδια, ανεξαρτήτως των απουσιών.

Την ίδια ώρα, σημαντικός παράγοντας είναι το γεγονός πως οι τρεις από τις τέσσερις εξέδρες του ΓΣΠ θα πάρουν ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα, κάτι που εκτοξεύει την αδρεναλίνη και «ηλεκτρίζει» τις ποδοσφαιρικές αισθήσεις. Οι χιλιάδες φίλοι του ΑΠΟΕΛ προσδοκούν ότι θα πανηγυρίσουν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους τη διατήρηση της ομάδας για πέμπτη διαδοχική σεζόν στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου και θα κάνουν… ό,τι περνά από τη φωνή τους.

Προσοχή όμως: Απαιτείται υπομονή, όπως λένε στην ομάδα, γιατί όσο καλό μπορεί να κάνει η φωνή, τόσο κακό μπορεί να προκαλέσει η… σιωπή αν κάτι δεν πάει καλά. Γι’ αυτό και ο κόσμος καλείται να έχει υπομονή και να σταθεί στο πλευρό των παικτών, όποια εξέλιξη κι αν έχει το 90λεπτο γιατί τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. Όντως θα είναι ο 12ος παίκτης του συλλόγου αν κινηθεί σε φυσιολογικά πλαίσια και δεν έχει το μυαλό σε άλλα πράγματα που θα προκαλέσουν γενικώς ανασφάλεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ