aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Θα το… πάρει αλλιώς ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς

ΑΠΟΕΛ: Θα το… πάρει αλλιώς ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς

Ο ΑΠΟΕΛ καλείται με αντίπαλο το Παραλίμνι να μπει με πολλή ένταση, να επιβάλει τον ρυθμό του, «τρέχοντας» αποφασιστικά προς την τέταρτη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα. Καλείται να πάει την μπάλα στα άκρα, ψάχνοντας την αδύνατη πλευρά, βγάζοντας αποτελεσματικές συνεργασίες.

Στοιχεία απαραίτητα για τη διάσπαση κλειστών (και οργανωμένων) αμυνών. Χρειάζονται και τα μακρινά σουτ. Όπως κι οι σέντρες, οι στατικές φάσεις κτλ. Το βασικό όλων, όμως, είναι οι συνεργασίες που θα βγουν. Όσο πιο γρήγορα το πράξει η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, καταφέρνοντας να διασπάσει τη βυσσινί αμυντική διάταξη τόσο πιο εύκολη εννοείται θα κάνει την (επικίνδυνη) αποστολή, σε ένα 90λεπτο παντελώς διαφορετικής «υφής» σε σχέση με αυτά που προηγήθηκαν απέναντι σε ΑΕΚ και Απόλλωνα. Είναι το μεγάλο φαβορί και καλείται να το αποδείξει στον αγωνιστικό χώρο.

Υπάρχουν ωστόσο, σταθερές στην αγωνιστική φιλοσοφία του Σέρβου προπονητή. Αυτές που θεωρούνται… πεπατημένες και δουλεύει ώστε να αφομοιωθούν στον μέγιστο βαθμό. Όπως η ανάκτηση της μπάλας μέσω του πρέσινγκ και το «χτύπημα» στον ανοιχτό χώρο. Σε κάθε περίπτωση το επικείμενο ματς είναι από εκείνα που απαιτούν ακόμα μεγαλύτερη ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή. Ο Απόλλων και ο Άρης τα βρήκαν μπαστούνια μέχρι να κάμψουν την αντίσταση της Ένωσης με 1-0 και 2-1, αντιστοίχως, την ίδια ώρα που η ομάδα του Σατσιά κέρδισε την ΑΕΛ (1-0), τη Νέα Σαλαμίνα (2-0) και απέσπασε ισοπαλία απέναντι στην Ανόρθωση (1-1). Κάτι που δεικνύει τον βαθμό δυσκολίας για τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Μιλόγεβιτς δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Νταουσβίλι, τον παροπλισμένο Καρώ, τους τραυματίες Κοσταντίνοφ και Μορέιρα, που δεν έχουν ακόμα καταφέρει να προπονηθούν με την ομάδα και στην καλύτερη περίπτωση, θα επιστρέψουν στον αγώνα με τη Δόξα για την 11η αγωνιστική. Ερωτηματικό αποτελεί η ετοιμότητα των Κβιλιτάια και Μπλουμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ