aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Θα πάει στην Αρένα για την πρωτιά

ΑΠΟΕΛ: Θα πάει στην Αρένα για την πρωτιά

Ο ΑΠΟΕΛ επανήλθε για τα καλά στις ράγες της επιτυχίας κι ακολουθεί κατά πόδας την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας. Χθες, νίκησε τον Ακρίτα με 2-0, μετρά τρεις σερί νίκες (μαζί με τον αγώνα κυπέλλου κόντρα στον Άρη) κι έφτασε τους 46 βαθμούς, ένα λιγότερο από τους Λαρνακείς. Θα πάει στο ντέρμπι κορυφής στο ΑΕΚ Αρένα το ερχόμενο Σάββατο, με πολύ καλή ψυχολογία και με στόχο την πρωτιά.

Οι γαλαζοκίτρινοι δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στο τρίποντο, αλλά η αναμέτρηση έμοιαζε με μονόλογο. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν σε κανένα σημείο της. Για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός χρειάστηκε η παρέμβαση του VARίστα Δημήτρη Σολωμού και η σύμφωνη γνώμη του διαιτητή Μάριου Αντωνίου.

Στο 57’ ο Κβιλιτάια επιχείρησε τακουνάκι κι o VARίστας θεώρησε ως παράβαση το χέρι του Γαβριήλ. Μετά το on field review ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα κι ο Κβιλιτάια συνέχισε από εκεί που έμεινε στον αγώνα κυπέλλου με τον Άρη, όταν πέτυχε δύο τέρματα. Ευστόχησε κι άνοιξε τον δρόμο προς τη δικαιότατη νίκη. Στο 65’ ο Δώνης μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε υποδειγματικά τον Περντρέου και μετριάστηκε το ενδιαφέρον για τον τελικό νικητή. Ταυτόχρονα, όμως, αποχώρησε τραυματίας ο Ελλαδίτης ακραίος επιθετικός (τον αντικατέστησε ο Σατσιάς) κι εκφράζονται φόβοι ότι θα χάσει το ντέρμπι κορυφής του Σαββάτου.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς κυριάρχησε πλήρως. Εκτός από τα δύο γκολ είχε δύο δοκάρια (με τον Κβιλιτάια στο 3’ και τον Εφραίμ στο 90’) και κάποιες καλές ευκαιρίες. Πήρε ώθηση από την τριπλή αλλαγή του Σέρβου τεχνικού στο 55’ με το ντεμπούτο του Μπεν και την είσοδο των Εφραίμ και Δώνης, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν… ψυχή για να παλέψουν μετά το εις βάρους τους 2-0.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ