aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Θα φανεί στο χειροκρότημα

ΑΠΟΕΛ: Θα φανεί στο χειροκρότημα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το Πάλος δε λα Φροντέρα αποτελεί το ιστορικότερο σημείο αναφοράς της Ανδαλουσίας, αφού από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι του ο Κολόμβος για να ανακαλύψει στη συνέχεια την Αμερική. Εκεί, λοιπόν, στην Ανδαλουσία και το «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» ο ΑΠΟΕΛ αναζητά (εκ νέου) τον δρόμο που βγάζει στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, μετά το κάζο της πρεμιέρας με την Ντουντελάνζ.

Ώρα Κύπρου 22:00, ο ΑΠΟΕΛ θα παραταχθεί απέναντι στην ομάδα σύμβολο της Ανδαλουσίας, αλλά και η ομάδα που το όνομά της έγινε συνώνυμο με το Γιουρόπα Λιγκ, τη Σεβίλη και θα προσπαθήσει να επανατοποθετήσει την υπόθεση πρόκριση σε νέα βάση και νέα δεδομένα. Εύκολο να το λες, βουνό οι δυσκολίες και τα εμπόδια για να καταφέρουν οι γαλαζοκίτρινοι του Τόμας Ντολ κάτι τέτοιο. Είπαμε, οι πρωταθλητές θα τεθούν αντιμέτωποι με την ομάδα που θέλει να μπει στο «ρουθούνι» της Ρεάλ και της Μπάρσα στην Ισπανία. Εύκολο, δύσκολο ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει παρά να δώσει τη μάχη σ’ ένα παιγνίδι που αν και θεωρητικά αρχικά δεν βρισκόταν στη σούμα, τώρα θέλοντας και μη, μετά την «σφαλιάρα» από την Ντουντελάνζ δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά παρά να βγάλει τα σώψυχά του προκειμένου να ανατρέψει τα σε βάρος του δημιουργηθέντα βαθμολογικά δεδομένα εκ της υπεροψίας του!

Διαβάστε επίσης: Ντολ: «Είναι μια νέα αρχή αύριο» και η απάντηση για Μερκή

Να πάμε όμως και στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς εκεί βρίσκεται όλο το ζουμί του σημερινού αγώνα. Κατ’ αρχήν, ο Γερμανός τεχνικός καλείται να κόψει τις κακές συνήθειες και να παρουσιάσει έναν πιο «εύρυθμο» και «λειτουργικό» ΑΠΟΕΛ, έναν ΑΠΟΕΛ «προσγειωμένο», κοντολογίς ο ΑΠΟΕΛ που «συνηθίσαμε» να βλέπουμε στα ευρωπαϊκά του παιγνίδια. Πώς θα τα καταφέρει, τώρα, όλα αυτά είναι άλλη ιστορία. Ή μάλλον θα φανεί επί σκηνής (ή στο χειροκρότημα) αν θα τα καταφέρει. Θεωρητικά –και τίποτα περισσότερο- ο Τόμας Ντολ δεν αναμένεται να πρωτοτυπήσει. Θα ακολουθήσει μάλλον την πεπατημένη με το 4-2-3-1 και με τους συνήθεις ύποπτους. Ζητούμενο να «κόψει τη φόρα» και τις ορέξεις των γηπεδούχων, που θα προσπαθήσουν να τελειώσουν μιαν ώρα αρχύτερα τον αγώνα, αλλά και να κρατήσουν μπάλα, να κάνουν παιγνίδι και να επιδιώξουν να «δουν» και δίχτυα. Ακούγονται και φαίνονται πολλά, πλην όμως οι γαλαζοκίτρινοι δεν έχουν άλλη επιλογή.

Αν τα καταφέρουν θα «διαγράψουν» τα όσα προηγήθηκαν και την ίδια στιγμή θα θέσουν σε νέα βάση την υπόθεση πρόκριση. Αν όχι θα μείνουν στην πρίζα και με την πλάτη στον τοίχο μέχρι τους αγώνες με την Καραμπάχ. Τόσο απλά τα πράγματα.

Στα αριστερά τα ερωτηματικά

Η αριστερή πτέρυγα αποτελεί το ερωτηματικό σε ό,τι έχει να κάνει με την ενδεκάδα του αποψινού αγώνα. Ζοαζίνιο ή Νικόλας Ιωάννου; Αλωνεύτης, Εφραίμ ή κάποιος άλλος; Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα σε ό,τι αφορά τους έντεκα που θα αρχίσουν τον σημερινό αγώνα. Οι υπόλοιποι εννιά θεωρούνται λίγο πολύ γνωστοί χωρίς να παίρνουμε και όρκο. Έχουμε, λοιπόν και λέμε: Μπέλετς, Μιχαήλοβιτς, Σάβιτς, Μερκής, Ιωάννου, Αλ Τάαμαρι, Γκέντσογλου, Σόουζα, Μάτιτς, Αλωνεύτης, Πάβλοβιτς. Εκτός κι αν ο Ντολ έχει άλλα στο μυαλό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ