aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τετ α τετ Πετρίδη με ξένους επενδυτές!

ΑΠΟΕΛ: Τετ α τετ Πετρίδη με ξένους επενδυτές!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η διασφάλιση της βιωσιμότητας και, πρωτίστως, η μη «διάβρωση» του χαρακτήρα της, ομάδας αποτελούν βασικούς άξονες των κινήσεων της διοίκησης του ΑΠΟΕΛ. Και πολύ περισσότερο του Πρόδρομου Πετρίδη, ο οποίος έχει αναλώσει μπόλικο χρόνο το τελευταίο διάστημα (και) στον τομέα των επενδυτών, ευελπιστώντας ότι το επόμενο διάστημα θα έχει πολύ σημαντικές ανακοινώσεις επί του συγκεκριμένου θέματος.

Όπως πληροφορούμαστε, μεταφέρει στους συνεργάτες του τα αποτελέσματα των επαφών με διοικητικούς επενδυτές ευρωπαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται και επενδύουν στον τομέα του ποδοσφαίρου, αλλά και γενικότερα του αθλητισμού. Το ταξίδι στη Γερμανία που πραγματοποίησε αυτομάτως παίρνει ξεχωριστή σημασία αφού, εάν βρεθεί η χρυσή τομή, ανοίγεται η προοπτική για πίστωση κάποιων εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο. Μιλάμε για εταιρείες που συνεργάζονται με ευρωπαϊκούς συλλόγους, έχοντας αναπτύξει συγκεκριμένο μοντέλο δράσης.

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ θα μεταβιβάσει τις προτάσεις στους συνεργάτες του, όπως αυτές του έχουν αναλυθεί, χαράσσοντας από κοινού τα επόμενα βήματα στο συγκεκριμένο σκέλος. Θα αξιολογηθούν κι αν κριθούν ικανοποιητικές, τότε εννοείται ότι θα γίνει διαπραγμάτευση για τους τελικούς όρους της όποιας συμφωνίας.

Για να ταξιδέψει ο Πρόδρομος Πετρίδης στη Γερμανία εξυπακούεται ότι… διαφαίνεται μία κοινή γραμμή πλεύσης ή, το λιγότερο, πρόκειται για πρότζεκτ που δεν αφήνει καθόλου αδιάφορους τους παράγοντες της ομάδας, οι οποίοι έχουν ως μέλημα τη μη αλλοίωση του χαρακτήρα του ΑΠΟΕΛ. Κάτι που έκαναν ξεκάθαρο, εξάλλου, αρκετές φορές.

Πρόκειται για θέμα, ωστόσο, που δεν θα ξεκαθαρίσει άμεσα και πιο συγκεκριμένα πριν από τη Γενική Συνέλευση, η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη. Τέτοιες συμφωνίες, βλέπετε, δεν κλείνουν μέσα σε λίγα 24ωρα. Απαιτείται ενδελεχής μελέτη και, ασφαλώς, κατάληξη σε ένα πλαίσιο που είναι προς το συμφέρον και των δύο εμπλεκόμενων πλευρών.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πρόδρομος Πετρίδης δεν μένει αδρανής, προσπαθώντας να αντλήσει όσο γίνεται περισσότερους οικονομικούς πόρους για την ομάδα. Η κατάσταση, εξάλλου, δεν είναι εύκολη. Για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια, στον ΑΠΟΕΛ δεν μπορούν να περιμένουν ούτε ένα ευρώ από την ΟΥΕΦΑ, με τη διοίκηση να αναζητεί οικονομικούς πόρους ώστε να ανταποκριθεί στη νέα σεζόν.

Στο ενδεχόμενο που εξασφαλιστεί «χρυσή» χορηγία θα καλυφθούν οι άμεσες υποχρεώσεις, θα γίνουν διακανονισμοί με τα συμβόλαια των παικτών που αποχωρούν, χωρίς με αυτό να σημαίνει πως σε περίπτωση ναυαγίου δεν υπάρχουν οι λύσεις για να λειτουργήσει ομαλά το ποδοσφαιρικό τμήμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ