aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τείνει να γίνει πρώην καυτή έδρα

ΑΠΟΕΛ: Τείνει να γίνει πρώην καυτή έδρα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Πολλές φορές τα κυπριακά ρεπορτάζ δίνουν έμφαση στη δυναμική του ΓΣΠ, όταν πρόκειται για εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα του ΑΠΟΕΛ. Βεβαίως, η καυτή έδρα δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των γαλαζοκιτρίνων.

Μπορούν να το πιστοποιήσουν πολλές ομάδες, που πέρασαν από το Σταντ ντε Σουίς. Στο γήπεδο που θα υποδεχτεί απόψε τον πρωταθλητή Κύπρου η Γιανγκ Μπόις. Ωστόσο, υπάρχουν ενθαρρυντικά νέα για τον πρωταθλητή Κύπρου.

Διότι η ελβετική ομάδα δεν μπορεί να αξιοποιήσει τελευταίως την ώθηση που προσπαθούν να της δώσουν οι ένθερμοι οπαδοί της. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματά της στην περασμένη και στην τρέχουσα σεζόν, αναφορικά με τα ματς που έδωσε στο σπίτι της για τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Αγωνίστηκε ως γηπεδούχος πέντε φορές, νικώντας μόνο σε ένα παιχνίδι και ηττήθηκε στα άλλα τέσσερα!

Η επιτυχία της επιτεύχθηκε στο πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό ματς του φετινού καλοκαιριού επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ (2-0). Ακολούθησαν τα χαστούκια από την Γκλάντμπαχ (1-3) στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον Ολυμπιακό (0-1) στην 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.

Πριν από την επιτυχία απέναντι στην ουκρανική ομάδα, η Γιανγκ Μπόις δέχτηκε δύο ήττες. Αρχικά από την Μονακό (1-3) για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ 2015-16. Έπειτα, από την αζέρικη Καραμπάγκ (0-1) στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Ακόμα και στο τρέχον ελβετικό πρωτάθλημα, όμως, δεν πήρε το τρίποντο στα δύο από πέντε ματς που έδωσε στον Σταντ ντε Σουίς. Ηττήθηκε από τη Λουγκάνο (1-2) και έφερε ισοπαλία με τη Ζανκτ Γκάλεν (0-0).

Το συμπέρασμα, ευκόλως αντιληπτό. Η αποψινή αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ έχασε τη δυναμική που είχε στο γήπεδό της παλαιότερα. Από τη μια, οι γαλαζοκίτρινοι θα επιδιώξουν απόψε να το αξιοποιήσουν και να γίνουν οι πέμπτοι που θα τους κλείσουν το σπίτι. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι τα τελευταία αποτελέσματα στο Σαντ ντε Σουίς ήταν απλώς μία κακή παρένθεση.

Tottenham Hotspur's Giovani dos Santos (ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΤ

Από το 2005 που άνοιξε τις πόρτες του το Σταντ ντε Σουίς εκεί γονάτισαν  ομάδες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μπροστά στη Γιανγκ Μπόις. Νίκησε τις ιταλικές Ουντινέζε (3-1) και Νάπολι (2-0), την αγγλική Τότεναμ (3-1), τη γερμανική Στουτγάρδη (4-2) και την ισπανική Χετάφε (2-0).

Μάλιστα, αντιμετώπισε την τελευταία κατά τη σεζόν 2010-11 στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Τότε οι Ισπανοί είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση αποκλείοντας τον ΑΠΟΕΛ στα πλέι οφ της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης στην παράταση.

Σαφέστατα τα ονόματα των ομάδων που έχουν ηττηθεί στο γήπεδο της Βέρνης φανερώνουν πόσο καυτό υπήρξε στο παρελθόν. Το χωρητικότητας 32.000 θεατών γήπεδο της Γιανγκ Μπόις είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Ελβετίας, μετά τον Σεντ Τζέικοπ Παρκ της Βασιλείας (38.500).  Άνοιξε τις πόρτες του στις 16 Ιουλίου 2005 και η ομάδα της Βέρνης ηττήθηκε με 2-3 από τη Μαρσέιγ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ