aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τεχέρα, ο νέος «αρχιτέκτονας»!

ΑΠΟΕΛ: Τεχέρα, ο νέος «αρχιτέκτονας»!

Με την εμπειρία και το πάθος του, μετακόμισε στον ΑΠΟΕΛ για να προσθέσει ποιότητα και δυναμική στη μεσαία γραμμή, λίγο πριν γιορτάσει τα 34α γενέθλιά του

Λίγες μέρες πριν σβήσει τα 34 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων του, ο Σέρχιο Τεχέρα βρήκε νέα ποδοσφαιρική στέγη για τη σεζόν 2024-25. Μετά από σύσταση του συμπατριώτη του και προπονητή του ΑΠΟΕΛ, Νταβίδ Γκαγιέγο, ο δυναμικός μέσος, που αγωνίστηκε με επιτυχία για 1,5 χρόνο στην Ανόρθωση, ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη και θα καλύψει το κενό που άφηνει -όπως όλα δείχνουν- ο Ντάλσιο Γκόμες.

Ο Τεχέρα, γεννημένος στη Βαρκελώνη στις 28 Μαΐου 1990, εντάχθηκε στην ομάδα της Αμμόχωστου τον Ιανουάριο του 2023, όπου διακρίθηκε ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες. Σε 47 αγώνες στις εγχώριες διοργανώσεις, εκ των οποίων οι 45 ως βασικός, σημείωσε 3 γκολ, επιδεικνύοντας την αξία και την προσφορά του. Ως ένας από τους αρχηγούς της Ανόρθωσης, το παιχνίδι της ομάδας περνούσε από τα πόδια του, ενώ η μαχητικότητά του, το πάθος και η δύναμή του τον καθιστούν πολύτιμο εργαλείο. Είναι κοντρολαρισμένος μέσος με επιθετικές τάσεις, προσδίδοντας σημαντική προστιθέμενη αξία στο παιχνίδι του.

Η καριέρα του Τεχέρα στα ισπανικά γήπεδα αποτελεί δείγμα της ποιότητάς του. Έχει καταγράψει 44 συμμετοχές στη Λα Λίγκα με ένα γκολ και 264 συμμετοχές στη Λα Λίγα 2 με 17 γκολ. Έχει αγωνιστεί σε ομάδες όπως η Μαγιόρκα (2010-2012), η Εσπανιόλ (2012-2014), η Αλαβές (2014-2015), η Ταραγόνα (2015-2018), ο Οβιέδο (2018-2021) και η Καρταχένα. Τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο τα έκανε στην τοπική Νταμ, πριν μετακομίσει στις ακαδημίες της Εσπανιόλ και επιλεγεί από την Τσέλσι το 2006. Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, εκπροσώπησε την Ισπανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17 το 2007, φτάνοντας μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκαν στα πέναλτι από τη Νιγηρία.

Η γνώση του Τεχέρα για την κυπριακή πραγματικότητα και το τι σημαίνει να αγωνίζεται στον ΑΠΟΕΛ, σε συνδυασμό με τη συνεργασία του με τον Γκαγιέγο στην Ανόρθωση, καθιστούν την προσαρμογή του στο νέο σταθμό ακόμα πιο εύκολη. Ο Γκαγιέγο, που εκτιμά ιδιαίτερα τον Τεχέρα, είναι πεπεισμένος ότι θα καλύψει επάξια το κενό που αφήνει ο Ντάλσιο.

Παρά την έλλειψη ταχύτητας και τις πολλές κίτρινες κάρτες που δέχθηκε στην Ανόρθωση (17), ο Τεχέρα είναι πολύτιμη προσθήκη για τον ΑΠΟΕΛ. Η εμπειρία και η ικανότητά του στον έλεγχο του παιχνιδιού θα προσφέρουν σημαντικές λύσεις στο προπονητικό επιτελείο, ενισχύοντας τη μεσαία γραμμή και διατηρώντας την αγωνιστική δυναμική για τη νέα σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ