aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ταύρος στην Αρένα για να της πάρει τον αέρα

ΑΠΟΕΛ: Ταύρος στην Αρένα για να της πάρει τον αέρα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον ΑΠΟΕΛ ζουν και αναπνέουν για τέτοιες προκλήσεις, όπως την επικείμενη απέναντι στην ΑΕΚ. Είναι ένα σύνολο γαλουχημένο στα δύσκολα, που αρέσκεται στις υπερβάσεις και στις πλείστες των περιπτώσεων ξέρει (εύκολα ή δύσκολα) να επιβιώνει.

Άλλη μια υπέρβαση θα χρειασθεί λοιπόν αύριο βράδυ στο νεόδμητο «ΑΕΚ Αρένα» ώστε να υπερκεράσει το (μεγάλο) εμπόδιο της πρωτοπόρου ομάδας, «απορροφώντας» μια σειρά πολύ σημαντικών πλεονεκτημάτων ενόψει της συνέχειας.

Πρόκειται για ένα ματς με υψηλό βαθμό δυσκολίας, ένα ντέρμπι πρωτοπόρων, η έκβαση του οποίου δεν θα κρίνει ασφαλώς τη μάχη της κατάκτησης του τίτλου. Αποτελεί ένα 90λεπτο αποδείξεων όμως για την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν, με το αποτέλεσμα να διαμορφώνει αναλόγως την επόμενη μέρα στον σύλλογο.

Και δεν θέλει να μείνει ανεξεταστέος… Μια νίκη και μάλιστα εκτός έδρας απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, όπως είναι η ΑΕΚ με τη φόρα που μπήκε στον μαραθώνιο, εμπερικλείει ένα «πακέτο» θετικών προεκτάσεων.

Τα δεδομένα, οι προκλήσεις παικτών και προπονητή, οι ιδιαιτερότητες, όπως και οι κινήσεις στη  σκακιέρα, τίθενται υπό το  μικροσκόπιο του «Goal» και αναλύονται στα δέκα σημεία που ακολουθούν…apoel

  1. Άλλο να είσαι στο +1 και άλλο στο -5

Η ομάδα του Κρίστιανσεν γνωρίζει ότι της δίνεται η ευκαιρία να τεθεί για πρώτη φορά σε θέση οδηγού στον μαραθώνιο. Με νίκη θα πάει αυτομάτως στους 25 βαθμούς, θα υποσκελίσει κατά έναν το σύνολο του Ιδιάκεθ και αναμφιβόλως θα πάρει μια γερή ώθηση ενόψει της συνέχειας. Διαφορετικά είναι να κερδίζεις τον βασικό υποψήφιό σου και μάλιστα μέσα στην έδρα του και διαφορετικά να σου ξεφύγει σε περίπτωση ήττας στους πέντε βαθμούς από την ένατη (μάλιστα) στροφή του πρωταθλήματος. Άσε που εάν κερδίσει η ΑΕΛ θα πέσει στην 3η θέση.

  1. Σημείο αναφοράς το 90λεπτο για τη συνέχεια

Δεν αντιλέγει κανείς ότι κατά τις τελευταίες σεζόν ένα από τα πιο δύσκολα, αν όχι το δυσκολότερο παιχνίδι για τον ΑΠΟΕΛ, είναι αυτό με την ΑΕΚ στη Λάρνακα. Η έκβαση του οποίου, μάλιστα, αποτελεί σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα πορεία του συλλόγου στην προσπάθεια διατήρησης των σκήπτρων του. Και αυτό διότι η αντίπαλος τις προηγούμενες δύο σεζόν είχε διεκδικήσει μέχρι το φινάλε τον τίτλο του πρωταθλητή με τους γαλαζοκίτρινους. Οπότε κάθε επιτυχία εις βάρος της έχει διπλή σημασία.

  1. Το αλάνθαστο σερί της αντιπάλου

Επιπλέον κίνητρο για τους μόνιμους πρωταθλητές από το 2013 αποτελεί το αλάνθαστο σερί που τρέχει η ΑΕΚ στις πρώτες οκτώ στροφές του μαραθωνίου. Θέλει να καταφέρει αυτό που δεν πέτυχαν, δηλαδή, η Δόξα, ο Εθνικός, η Καρμιώτισσα, ο Απόλλων, η Ανόρθωση, η Νέα Σαλαμίνα, ο Άρης και η ΑΕΖ και δεν είναι άλλο από τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ. Και για να φέρει εις πέρας τον στόχο του, απαιτείται ασφαλώς να έχει μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση…

  1. Με άλλον «αέρα» ενόψει Γιανγκ Μπόις

Ενδεχόμενη νίκη στο αυριανό ματς θα αποτελέσει πολύ καλή ψυχολογική «ένεση» ενόψει του βαρυσήμαντου αγώνα στο Γιουρόπα Λιγκ με αντίπαλο τη Γιανγκ Μπόις. Το εν λόγω κομμάτι ασφαλώς και είναι κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο. Αν μη τι άλλο, ο Θρύλος θα… πάρει πάνω του και θα αρχίσει την προετοιμασία ενόψει του 90λεπτου με τον ελβετικό σύλλογο έχοντας την καλύτερη ώθηση. Το 90λεπτο της ερχόμενης Πέμπτης θα διαμορφώσει αναλόγως του σκορ τις πιθανότητες πρόκρισης στους «32» της διοργάνωσης.

  1. Δεν ξέχασαν το περσινό παιχνίδι

Στον ΑΠΟΕΛ δεν ξέχασαν το τι είχε γίνει στο αντίστοιχο περσινό ματς με τους Λαρνακείς. Στην πρώτη φάση του μαραθωνίου είχαν μείνει δύο φορές πίσω στο σκορ και τα… χρειάστηκαν για να τσιμπήσουν τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2). Δεν βρήκαν το αντίδοτο για να σταματήσουν τότε τον Ορτίθ, ο οποίος «σέρβιρε» τα δύο γκολ της ΑΕΚ, δικαιώνοντας παράλληλα τον προπονητή του (Κρίστιανσεν) για την επιλογή να τον χρησιμοποιήσει στο δεξιό άκρο του κέντρου.thomas-cristiansen6. Το πιο σοβαρό… τεστ του Κρίστιανσεν

Είναι το πιο σοβαρό τεστ στις εγχώριες υποχρεώσεις για τον Τόμας Κρίστιανσεν. Ο Δανός γνωρίζει πολύ καλά ότι θα αρχίσει να κρίνεται πολύ πιο αυστηρά για τις επιλογές και τον τρόπο αγωνιστικής προσέγγισης τώρα που η μπάλα θ’ αρχίσει να «καίει» όλο και περισσότερο. Οπότε, τέτοια 90λεπτα είναι ικανά να τον ισχυροποιήσουν στον (ηλεκτρικό) πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Και η αρχή γίνεται από τη Λάρνακα, σ’ ένα ματς που θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, οπότε δεν χωρούν δικαιολογίες.

  1. Την ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά!

Ως συνέχεια του προηγούμενου, δεν αντιλέγει κανείς ότι το αυριανό παιχνίδι θα είναι ιδιαίτερο για τον Κρίστιανσεν καθώς για πρώτη φορά τίθεται αντιμέτωπος με την ομάδα που καθοδήγησε για δύο χρόνια. Αυτό, παραλλήλως, αποτελεί και πλεονέκτημα για τον ίδιο και κατ’ επέκταση για τον Θρύλο, αφού γνωρίζει το σύνολο πάρα πολύ καλά και αναλόγως θα προσαρμόσει το πλάνο του. Ξέρει από πρώτο χέρι τα δυνατά και τα τρωτά σημεία του κάθε παίκτη της ΑΕΚ και δίνει τις ανάλογες εντολές.

  1. Τεράστιο συν η ετοιμότητα Καρλάο

Σημαντικό κομμάτι στην τακτική του Δανού κόουτς ενόψει ΑΕΚ διαδραματίζει η ανασταλτική συμπεριφορά των παικτών. Ιδιαιτέρως μετά από ένα ματς (Εθνικός) που είδε την ομάδα να… μπάζει νερά. Συν τοις άλλοις η επικείμενη αντίπαλος διαθέτει την πιο παραγωγική γραμμή κρούσης του πρωταθλήματος με 23 τέρματα.  Το θετικό για τον ΑΠΟΕΛ είναι ότι ο Καρλάο γυμνάστηκε χθες σε φουλ ρυθμό και όπως όλα δείχνουν θα μπορεί να στηριχθεί η ομάδα στην ηγετική του παρουσία στην καρδιά της οπισθοφυλακής.

  1. Τα διλήμματα και οι «ενδεκαδάτοι»

Ισχυρό «όπλο» αποτελεί η ανάπτυξη από τις πτέρυγες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως οι πλείστες επιθέσεις της ομάδας εκδηλώνονται με πλαγιοκοπήσεις. Υπάρχουν οι επιλογές των Εφραίμ, Βάντερ, Γιαννιώτα και Αλωνεύτη, οπότε το δίλημμα για τον Κρίστιανσεν όσον αφορά στο ποιους θα επιλέξει είναι μεγάλο. Οι δύο πρώτοι φαίνεται ότι έχουν το προβάδισμα. Από εκεί και πέρα οι Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Καρλάο, Αστίθ, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Μπερτόλιο και Σωτηρίου θα συνθέσουν το παζλ του αρχικού σχήματος.

  1. Προσδοκούν ότι θα είναι οι πρώτοι…

Στη βόρεια εξέδρα του «ΑΕΚ Αρένα» θα βρίσκονται 700 και πλέον φίλοι της ομάδας, προσδοκώντας ότι θα καταστούν οι πρώτοι οπαδοί που θα πανηγυρίσουν νίκη μέσα στο νέο «σπίτι» της ΑΕΚ. Επιλύθηκε χθες το ζήτημα με τα εισιτήρια και άρχισε από χθες η προπώλησή τους. Για την κερκίδα των φιλοξενουμένων αναλογούν 720 εισιτήρια (10% της χωρητικότητας του σταδίου). «Μετά τη διάθεση για τις ανάγκες της ομάδας, χορηγών και συνεργατών, τα εισιτήρια που παρέμειναν ήταν 564», όπως είχε ανακοινώσει η Εταιρεία ΑΠΟΕΛ.

apoel_fans_pafiako16-17

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ