aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τα βαριά χαρτιά της «τράπουλας»

ΑΠΟΕΛ: Τα βαριά χαρτιά της «τράπουλας»

Ούτε 20, ούτε 24, αλλά 26 συνολικά ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, έχουν χρησιμοποιηθεί στο τρέχον πρωτάθλημα. Με εξαίρεση τους Απόστολο Τσιλιγγήρη, Στέφανο Κίττο (τερματοφύλακες), Ντάνιελ Ντουμπρουβάνου, Πάρη Πολυκάρπου (αμυντικοί), Κάρλος Ντίας (μέσος), Σταύρο Γεωργίου (επιθετικός), όλοι οι υπόλοιποι έχουν αγωνιστεί στις πρώτες 11 αγωνιστικές. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, ασφαλώς.

Πρώτος σε χρόνο συμμετοχής είναι ο Χοσέ Κρέσπο, ο οποίος είναι ο σταθερότερος παίκτης σε απόδοση, αποτελώντας σημείο αναφοράς στην αμυντική διάταξη. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ, το κοντέρ του Ισπανού στόπερ γράφει 1.085 λεπτά.

Είναι ο μοναδικός που έχει βρεθεί στο αρχικό σχήμα σε όλα ανεξαιρέτως τα ματς, έχοντας σημαντική διαφορά μάλιστα από τον αμέσως επόμενο! Δηλαδή τον Βιντ Μπέλετς, που μετρά 8 συμμετοχής και 767 λεπτά. Ο Μαρκίνιος, πρώτος σκόρερ του ΑΠΟΕΛ με 3 γκολ στον τρέχοντα μαραθώνιο, βρίσκεται στο τρίτο σκαλοπάτι (708 λεπτά), κάτι που αποτυπώνει την προσφορά του, ιδιαίτερα στα τελευταία παιχνίδια.

Έπεται ο Κίνγκσλεϊ Σαρφό, το μηχανάκι των πρωτευουσιάνων στον χώρο της μεσαίας γραμμής με 645 λεπτά, την ίδια ώρα που το κοντέρ των Γκιόργκι Κονσταντίνοφ και Γκιόργκι Κβιλιτάια «λέει» 623 και 620 λεπτά, αντιστοίχως.

Το παζλ της 11άδας, συμπληρώνουν πέντε ποδοσφαιριστές που έχουν σπάσει το φράγμα των 500 λεπτών. Αναφερόμαστε στους Φράνκο Φεράρι (598΄), Ανδρέα Καρώ (589΄), Ντάλσιο Γκόμες (580΄), Τάσο Δώνη (543΄) και Ματέο Σούσιτς (537΄). Άλλος ένας παίκτης έχει ξεπεράσει τις πέντε 100άδες λεπτών συμμετοχής. Ο λόγος για τον Λούκας Βιγιαφάνιες (515΄), ο οποίος έπαιξε σε 8 ματς, σε 3 εξ αυτών ως αλλαγή.

Σε κάθε περίπτωση, οι αριθμοί των ποδοσφαιριστών εννοείται πως θα διαμορφωθούν αναλόγως της αγωνιστικής κατάστασής τους στη συνέχεια. Αυτό που θέλουν και προσδοκούν στον ΑΠΟΕΛ είναι, όπως άπαντες διατηρηθούν σε καλή κατάσταση, μακριά από τραυματισμούς, συμβάλλοντας αποφασιστικά προς την επίτευξη των στόχων. Τα ματς που έπονται είναι άκρως σημαντικά, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ντέρμπι με την Ομόνοια. Ματς που οι οπαδοί της ομάδας θα δηλώσουν βροντερό «παρών». Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για το νότιο πέταλο, το ίδιο θα συμβεί και με το κάτω διάζωμα της δυτικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ