aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τα τρία θετικά κόντρα στα «καναρίνια»

ΑΠΟΕΛ: Τα τρία θετικά κόντρα στα «καναρίνια»

Δύο φορές μέσα σε ένα μήνα, η αποστολή του ΑΠΟΕΛ θα επιβιβαστεί από τον αερολιμένα Λάρνακας με τελικό προορισμό τη Σόφια. Στις 28 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο εθνικό προπονητικό κέντρο της Βουλγαρίας και πριν καλά-καλά πάρει την πτήση για επιστροφή, θα ξαναγίνει «τσεκ-ιν» για την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Η χθεσινή κλήρωση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, λοιπόν, έφερε αντιμέτωπο τον ΑΠΟΕΛ με την Μπότεβ Πλόβντιβ, ομάδα που έκοψε στην 3η θέση το νήμα του τερματισμού στο πρωτάθλημα της χώρας.

Οι γαλαζοκίτρινοι, εννοείται πως έχουν το πρώτο λόγο για να προκριθούν στην επόμενη φάση, φτάνει να αγωνιστούν σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητές τους και πρωτίστως να μην υποτιμήσουν στον αντίπαλο. Ξέχωρα από το εν λόγω σκέλος, προκύπτουν άλλα τρία θετικά για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή.

Μπορεί να ταξιδέψει στη Σόφια και να αγωνιστεί ο Κίνγκσλεϊ Σαρφό, ένας υπερπολύτιμος ποδοσφαιριστής στον χώρο της μεσαίας γραμμής, φτάνει να καταβληθούν σύντομα οι 100.000 ευρώ στον Ολυμπιακό. Επίσης, η Μπότεβ Πλόβντιβ δεν θα αγωνιστεί εντός έδρας, δηλαδή στο στάδιο «Χρίστο Μπότεφ», αλλά στη Σόφια. Και το τρίτο; Ο Τόντορ Νεντέλεφ, «αστέρι» και αρχηγός της ομάδας, δεν θα είναι διαθέσιμος καθώς ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στο λεωφορείο της εθνικής Βουλγαρίας, πριν από τον πρόσφατο αγώνα με τη Γεωργία στο Πρωτάθλημα Εθνών.

Τα «καναρίνια», όπως είναι το προσωνύμιο της επικείμενης αντιπάλου του ΑΠΟΕΛ, έχουν στο παλμαρέ 2 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ. Κατέγραψαν επιτυχίες στην ευρωπαϊκή αρένα, ωστόσο αυτές μόνο πρόσφατες δεν είναι. Το μακρινό 1963 όταν έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ενώ στη σύγχρονη εποχή έφτασαν προ 5ετίας μέχρι τον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Το αρνητικό για τον ΑΠΟΕΛ, σε όλη αυτήν την ιστορία; Πως, στις δύο προηγούμενες φορές που αντιμετώπισε ομάδες από τη Βουλγαρία, μέτρησε ισάριθμους αποκλεισμούς. Τη σεζόν 1985-86 για τον 1ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αποκλείστηκε από τη Λοκομοτίφ Σόφιας (2-2, 2-4) και 14 χρόνια μετά για την ίδια διοργάνωση τέθηκε νοκ-άουτ από τη Λέφσκι Σόφιας (0-0, 0-2).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ