aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τα τρία «μαύρα» διαμάντια του Θρύλου

ΑΠΟΕΛ: Τα τρία «μαύρα» διαμάντια του Θρύλου

Αν αναζητήσει κανείς την κοινή συνισταμένη των τεσσάρων φιλικών αγώνων του ΑΠΟΕΛ, θα οδηγεί αβίαστα στο ακόλουθο: Όποτε στον αγωνιστικό χώρο συνυπήρχαν οι Κίνγκσλεϊ Σαρφό, Ντάλσιο Γκόμες και Ντιεμερσί Εντονγκαλά, αυτομάτως καταγράφηκε πολύ πιο γρήγορος ρυθμός στην ανάπτυξη και πρωτίστως, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή έγινε εμφανώς πιο επικίνδυνη για την αντίπαλο.

Και οι τρεις ποδοσφαιριστές, με βάση τα 360 αγωνιστικά λεπτά κατά την περίοδο της προετοιμασίας, δείχνουν ότι θα αποτελέσουν τους βασικότερους πυλώνες προς την επίτευξη των στόχων. Από τα πόδια του Σαρφό πέρασαν οι πλείστες επιθετικές ενέργειες. Ο μαέστρος της γαλαζοκίτρινης ορχήστρας, ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε πέρσι, γνωρίζοντας πλέον την καθολική αποδοχή από τον απαιτητικό κόσμο της ομάδας. Ο βραχύσωμος Γκανέζος κάνει, όντως, τη μεγάλη διαφορά.

Άραγε, μπορούμε να δούμε ακόμα πιο δραστήριο τον Σαρφό; Η απάντηση γέρνει προς τη συγκεκριμένη μεριά, αφού στον χώρο του κέντρου και σε έναν πιο επιθετικό ρόλο κινείται φέτος ο Ντάλσιο. Τα ποδοσφαιρικά χνώτα αμφοτέρων, δείχνουν ότι ταίριαξαν. Ο δυναμικός παίκτης από τη Γουινέα Μπισάου που άφησε θετικές εντυπώσεις στην περίοδο της προετοιμασίας, συμπληρώνει αγωνιστικά τον Σαρφό όσον αφορά στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης. Συνθέτουν ένα δίδυμο που με την πάροδο του χρόνου δίνει την αίσθηση πως όχι μόνο θα «κουμπώσει» περισσότερο, αλλά θα έχει καταλυτικό ρόλο.

Ο τρίτος της παρέας των Αφρικανών; Ο Εντονγκαλά, πέρσι είχε εκ διαμέτρου αντίθετη αγωνιστική εικόνα σε σχέση με τον πρώτο χρόνο στον ΑΠΟΕΛ, έδωσε υπερπολύτιμες λύσεις και φέτος, προορίζεται να αποτελέσει ηγετική φυσιογνωμία. Στο διάστημα που έπαιξε στα τελευταία ματς, όντως η παρουσία του προσέδωσε νέα πνοή. Δεν είναι τυχαίο πως στο 90λεπτο με την ΑΕΚ, ο Εντονγκαλά έφερε στο μπράτσο το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Δείγμα ότι ο ρόλος του στην ομάδα θα είναι πολύ πιο διευρυμένος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ