aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τα θέλω του Τραμετσάνι δε γίνονται σε μία μέρα

ΑΠΟΕΛ: Τα θέλω του Τραμετσάνι δε γίνονται σε μία μέρα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μία νέα εποχή διανύει πλέον ο ΑΠΟΕΛ, μετά τις γνωστές αποφάσεις που λήφθηκαν από τη διοίκηση. Με την έλευση κυρίως του προπονητή, Πάολο Τραμετσάνι, η αλήθεια είναι πως μπήκε ένας νέος «αέρας» στο προπονητικό κέντρο, η ψυχολογία κι η διάθεση ανέβηκε, αλλά είναι δεδομένο πως χρειάζεται χρόνο για να αφομοιώσει πλήρως τη φιλοσοφία του. Οι γαλαζοκίτρινοι, δεδομένων των συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την απουσία των διεθνών παικτών από την προετοιμασία, έχουν δουλέψει πάρα πολύ σκληρά. Την περασμένη εβδομάδα, υπενθυμίζουμε, έκαναν διπλές προπονήσεις.

Διαβάστε επίσης: Ταξίδι-αστραπή για τον Ρουέδα

Ωστόσο, επειδή είναι λίγα αυτά που μπορεί να κάνει ένας προπονητής στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, επιβάλλεται κι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να αντιληφθούν τις μεγάλες ευθύνες τους ώστε να καλυτερεύσει η εικόνα της ομάδας. Ο Ιταλός κόουτς, όπως είπε, θέλει η ομάδα να έχει ψυχή και πάθος. Να επιβάλλεται του αντιπάλου με την κατοχή της μπάλας, να έχει ισορροπία μεταξύ των γραμμών και να είναι επιθετική. Επίσης, οι παίκτες του επιθυμεί να έχουν σιγουριά στις κινήσεις τους στον αγωνιστικό χώρο.  Όλα αυτά προφανώς δεν γίνονται μέσα σε μία μέρα.

Απέναντι στην ποιοτική ΑΕΛ θα έχουμε μία πρώτη «γεύση», σ’ ένα 90λεπτο που αποτελεί την αφετηρία μιας σειράς δύσκολων αγώνων. Εκφράζεται πάντως η αισιοδοξία ότι με την πάροδο του χρόνου οι γαλαζοκίτρινοι θα εμφανίζονται καλύτεροι καθώς θα αφομοιώνουν όλο και πιο πολύ τα «θέλω» του προπονητή τους. Ο Τραμετσάνι στο ματς της Κυριακής δεν θα επιχειρήσει αλλαγές σε μεγάλο βαθμό καθώς εγκυμονεί κινδύνους. Αυτό που προβλέπεται να κάνει είναι να επιχειρήσει μικρές παρεμβάσεις, προσδοκώντας παραλλήλως σε βελτίωση κυρίως των αμυντικών επιδόσεων.

Διαβάστε επίσης: AΠΟΕΛ: To ερώτημα με τον Γιώργο Εφραίμ

Κατά τα προηγούμενα χρόνια, πάντως, όταν ο ΑΠΟΕΛ αδυνατούσε να βγάλει τον καλύτερό του αγωνιστικό εαυτό, αρκετοί ποδοσφαιριστές αίφνης βελτίωναν την απόδοσή τους, βγάζοντας παραλλήλως αστείρευτο πάθος, καταφέρνοντας να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την κατάκτηση του τίτλου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι παίκτες οφείλουν σε αυτήν τη σημαντική φάση να κάνουν το καθήκον τους, να επιστρατεύσουν το ταλέντο και τις δυνατότητές τους.

Οι δικαιολογίες εξάλλου έχουν εκλείψει και τώρα είναι η ώρα των παικτών να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ιδιαίτερα αυτών που η απόδοσή τους θεωρείται βαρόμετρο. Καλούνται να ξεφύγουν από τη μετριότητα, δίνοντας στο σύνολο την απαιτούμενη αγωνιστική λάμψη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ