aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τα τέσσερα «κλειδιά» για ανατροπή

ΑΠΟΕΛ: Τα τέσσερα «κλειδιά» για ανατροπή

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Μετά το 0-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» από την Ανόρθωση, ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει μεθαύριο (Τετάρτη 21 Απριλίου) να ανατρέψει το σκορ στο ΓΣΠ, για να βρεθεί στον τελικό και να διεκδικήσει τρόπαιο-συμμετοχή στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ. Το «Goal» παρουσιάζει τα τέσσερα «κλειδιά» στην προσπάθεια των γαλαζοκιτρίνων να φτάσουν στον στόχο τους.

Διαβάστε επίσης: Η κατάρα επί Πουρσαϊτίδη συνεχίζεται…

1. Μηδέν: Για να αυξηθούν οι ελπίδες θα χρειαστεί η διαφύλαξη της εστίας του Φρανσίς Ουζόχο σαν κόρην οφθαλμού. Κάθε γκολ της «Μεγάλης Κυρίας» στο ΓΣΠ θα συνεπάγεται νίκη με δύο περισσότερα για τους γαλαζοκίτρινους (3-1, 4-2, 5-3 κλπ).

2. Υπομονή: Σε συνδυασμό με το προηγούμενο, η υπομονή πρέπει να είναι το κύριο γνώρισμα των ποδοσφαιριστών του Σάββα Πουρσαϊτίδη. Επιθέσεις πανικού θα δημιουργούν τον κίνδυνο καταστροφής των καλών προϋποθέσεων για γκολ και παραλλήλως, να μένει εκτεθειμένη η άμυνά τους.

3. Ιδέες: Στο πρώτο ματς με την Ανόρθωση φάνηκε η έλλειψη δημιουργικών ιδεών. Θα βοηθήσουν λοιπόν καλύτερες συνεργασίες, για να διασπαστεί η άμυνα των κυανολεύκων. Άρα θα είναι χρήσιμη η… καλύτερη εκδοχή του Γκάγιας Ζαχίντ, ο οποίος με τη σειρά του θα θέλει τη συμβολή και των άλλων μέσων, Ανουάρ Τουχαμί και Μάριους Λουντεμό, όπως και των ακραίων (εξτρέμ-πλάγιοι μπάκ).

4. «Πιστόλι»: Ο Τζο Γκάρνερ είναι το πρώτο «πιστόλι» του ΑΠΟΕΛ και σε τέτοια παιχνίδια, που κάθε φάση πρέπει να αξιοποιείται, θα χρειαστεί τους… πυροβολισμούς του. Τι καλύτερο γι’ αυτόν και την ομάδα του άλλωστε, να πετύχει το πρώτο του τέρμα εις βάρος ομάδας του big 6 στον μεθαυριανό ημιτελικό. Θα είναι καλύτερα βεβαίως για τους πρωτευουσιάνους αν «πατούν» και άλλοι παίκτες την αντίπαλη περιοχή, για να μην… παλεύει μόνος με τα κύματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ