aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τα στοιχεία που τον ξεχώρισαν

ΑΠΟΕΛ: Τα στοιχεία που τον ξεχώρισαν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον ΑΠΟΕΛ δεν έχασαν χρόνο! Μετά την οριστικοποίηση του ναυαγίου με τον Ντιέγκο Αγκίρε, κίνησαν τάχιστα οι διαδικασίες για την εξεύρεση ποδοσφαιριστή που θα αποτελέσει επιπλέον επιλογή στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, λοιπόν,  «ξεσκονίζοντας» τις επιλογές που είχε ενώπιόν του, κατέληξε στον Φακούντο Σαβάλα. Η πρόταση που απέστειλε η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ έγινε αποδεκτή από τον βραχύσωμο Αργεντινό και με την άφιξή του στην Κύπρο θα επισημοποιηθεί η έναρξη της συνεργασίας. Σήμερα θα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να αφιχθεί στη χώρα μας.

Με αυτά και με αυτά, λοιπόν, πέντε μέρες πριν εκπνεύσει η μετεγγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, οι γαλαζοκίτρινοι ξεμπέρδεψαν με τις προσθήκες και πλέον επικεντρώνονται αποκλειστικά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, προσδοκώντας σε είσοδο στην πρώτη εξάδα. Ο Σαβάλα, υπενθυμίζουμε, αποτελεί την τέταρτη κίνηση στη σκακιέρα, μετά τους Τζο Γκάρνερ (επιθετικός), Τζακ Μπερν (μέσος) και Πάουλο Βινίσιους (στόπερ).

Ο Πουρσαϊτίδης θεωρεί πως ο 22χρονος ποδοσφαιριστής έχει τα απαιτούμενα εφόδια ώστε να συνθέσει με τον Χρίστο Γουίλερ ένα καλό δίδυμο επιλογών στο αριστερό άκρο της οπισθοφυλακής. Διακρίνεται για τη μαχητικότητα, τη δύναμη και τη σπιρτάδα στις κινήσεις του. Ο Σαβάλα βρισκόταν στην αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής στέγης καθώς είχε μείνει προ τριών εβδομάδων ελεύθερος από την Αλαχουένσε.

Στην περσινή πρωταθλήτρια της Κόστα Ρίκα αγωνίσθηκε από το καλοκαίρι του 2018, μετρώντας 60 συμμετοχές και 2 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (4.877 λεπτά). Κάτι που προφανώς λέει πολλά όσον αφορά στην προοπτική του. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Ροζάριο Σέντραλ Αργεντινής, χωρίς να καταγράφει συμμετοχή στην ανδρική ομάδα. Το 2017 έφτασε μια ανάσα από τη μετεγγραφή του στην ιταλική Κατάνια, ωστόσο η μετακίνησή του χάλασε.

Τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 21 Δεκεμβρίου 2020 και δη στον εντός έδρας νικηφόρο αγώνα της Αλαχουένσε με αντίπαλο την Ερεντιάνο. Εδώ και ένα μήνα, δηλαδή, είναι σε αγωνιστική απραξία. Θα περάσει από τις απαραίτητες εργομετρικές εξετάσεις και αναλόγως των αποτελεσμάτων θα κριθεί και το πρόγραμμα εκγύμνασης που θα ακολουθήσει. Περί τα μέσα Φεβρουαρίου θα είναι πάντως διαθέσιμος καθώς θα είναι υποχρεωμένος να μείνει σε καραντίνα. Θα εγγραφεί στον κατάλογο Β.

Υπενθυμίζουμε πως επί εποχής Μικ Μακάρθι, υπήρξε συμφωνία με τον 28χρονο Σκωτσέζο Καλ Νέισμιθ της Γουίγκαν, χωρίς ωστόσο να έρθει στην Κύπρο μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ