aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣΑΠΟΕΛ: Τα σημάδια του «διογκωμένου προβλήματος»

ΑΠΟΕΛ: Τα σημάδια του «διογκωμένου προβλήματος»

Δεν είναι καινούργιο να γίνονται πολλές αλλαγές στον ΑΠΟΕΛ. Το πήγαινε-έλα προσώπων ανεξαρτήτως πόστου είναι σήμα κατατεθέν της διοίκησης Πρόδρομου Πετρίδη. Οι διαφοροποιήσεις του τρέχοντος καλοκαιριού, όμως, είναι διαφορετικές σε σχέση με τη «χρυσή» –για τους γαλαζοκίτρινους– εποχή 2013-2019. Διότι, πλέον υπάρχουν οικειοθελώς αποχωρήσεις και όχι απολύσεις-αποδεσμεύσεις.

Κατ’ αρχάς, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον προπονητή φυσικής κατάστασης Λεωνίδα Παπαδάκη και τον βοηθό προπονητή Περικλή Παπαπαναγή, να αποχωρούν. Πέρα από το προπονητικό τιμ, προχθές έσκασε η είδηση για φευγάτο Φακούντο Σαμπάλα. Γεγονός που έβαλε τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι στον Σωφρόνη Αυγουστή για εξεύρεση αριστερού μπακ.

Στην εξίσωση βάλτε και την πληροφορία που διέρρευσε για απεργία στις 3 Μαρτίου και που κατά τον Πετρίδη: «Εκείνη τη μέρα έγινε συζήτηση. Από κοινού αποφασίστηκε να μη γίνει προπόνηση. Δεν έγινε απεργία». Όλα μαζί δείχνουν τη δύσκολη εποχή στην οποίαν έχει περιπέσει ο ΑΠΟΕΛ και δικαιολογημένα, μεγαλώνουν την ανησυχία και την αμφιβολία γύρω από το –εγγύς και απώτερο– μέλλον του στις τάξεις των οπαδών του.

Πώς απαντά η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ σε όσα αρνητικά συσσωρεύονται; Η αλήθεια είναι ότι στη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας, ο πρόεδρός της παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα:

«Η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία ενίσχυσαν σε μεγάλο βαθμό όλες τις αρνητικές παραμέτρους, που επηρεάζουν και τον δικό μας χώρο. Πραγματικά, στα όσα χρόνια ασχολούμαι με τα διοικητικά της Εταιρείας, έχω να πω ότι η ποδοσφαιρική περίοδος που μόλις ολοκληρώθηκε ήταν η πιο δύσκολη που είχα να αντιμετωπίσω, σε όλους τους τομείς που αφορούν στην ομάδα μας. Γιατί αν προστεθούν οι εξωγενείς και αστάθμητοι αυτοί παράγοντες μαζί με το γεγονός ότι για δύο συνεχόμενες χρονιές η ομάδα δεν εξασφάλισε συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο, τότε αντιλαμβάνεστε ότι ειδικά στο οικονομικό κομμάτι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα διογκωμένο».

Το «διογκωμένο πρόβλημα» λοιπόν βρίσκει μπροστά του ο ΑΠΟΕΛ, ελπίζοντας ότι θα βρει τις λύεις που θα τον βγάλουν από το αδιέξοδο. Έτσι, προχωρά με στόχο την καλύτερη δυνατή στελέχωση, ώστε να είναι όσο πιο έτοιμος γίνεται για τις πολλές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει σε όλα τα επίπεδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ