aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Tα πρώτα συμπεράσματα για Γιάκολις - Βιντιγκάλ

ΑΠΟΕΛ: Tα πρώτα συμπεράσματα για Γιάκολις – Βιντιγκάλ

Χωρίς να πιάσει καν τη… βάση από πλευράς απόδοσης ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 2-0 της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου στο «Τάσος Μάρκου» και εκμεταλλεύτηκε τις απώλειες που είχαν ΑΕΛ και Απόλλωνας στο μεταξύ τους ντέρμπι.

Οι γαλαζοκίτρινοι άνοιξαν στους τρεις και τέσσερις βαθμούς, αντίστοιχα, την «ψαλίδα» από τις δύο ομάδες της Λεμεσού και πλέον μπαίνουν σε μία σειρά αγώνων με ψηλό βαθμό δυσκολίας. Οι πρωταθλητές αντιμετωπίζουν ΑΕΚ (εντός) και Απόλλων (εκτός) στις εναπομείνασες αγωνιστικές μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

To πάθημα του ΑΠΟΕΛ στους αγώνες με Αλκή και Πάφος FC δεν έγινε μάθημα για την ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι, παρόλο που δεν το πλήρωσε με απώλεια βαθμών στον αγώνα με την Ένωση. Ντεμπούτο έκαναν οι Γιάκολις και Βιντιγκάλ. Ο Κροάτης χρησιμοποιήθηκε στη θέση του δεξιού-μπακ χαφ, αντικαθιστώντας τον Ενσούε.

Έδειξε ετοιμότητα από πλευράς αγωνιστικής κατάστασης, σιγουριά στις μεταβιβάσεις του, ενώ πιστώθηκε και την σέντρα στο δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ. Απέφυγε τις περιττές ενέργειες ή ατομικές προσπάθειες, στοιχεία που τον χαρακτήριζαν στην πρώτη θητεία του στην Κύπρο με τη φανέλα του Απόλλωνα.

Η φυσική θέση του Γιάκολις είναι ακραίος επιθετικός σε σχηματισμό 4-2-3-1 ή 4-3-3. Στην παρούσα φάση ο Τραμετσάνι επιλέγει το 3-5-2 και η επιστροφή του Ενσούε προκαλεί ερωτηματικό για τη θέση στην οποία θα αξιοποιηθεί ο Κροάτης στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Δεν έχουμε δείγμα κατά πόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον άξονα ως επιτελικός μέσος ή κατά πόσο μπορεί να παίξει ως δεύτερος επιθετικός. Πιθανή είναι και η μετατροπή σχηματισμού από τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ, αφού πλέον υπάρχουν οι διαθέσιμες λύσεις με ακραίους επιθετικούς.

Το ντεμπούτο του Βιντιγκάλ ήταν ονειρικό. Πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (αντικατέστησε τον Ζαχίντ στο 82’) χρίστηκε σκόρερ με κεφαλιά και συνδύασε με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη του συμμετοχή με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα.

Σαφώς και δεν μπορεί να γίνει περαιτέρω κριτική για την παρουσία του νεαρού Πορτογάλου, ο οποίος εν τη απουσία του Τόμας ντε Βινσέντι αποτελεί επιπλέον επιλογή για τη θέση του επιτελικού μέσου, στην οποία υπάρχει μόνο ο Ζαχίντ. Ο Βιντιγκάλ έδειξε ότι έχει ποδοσφαιρικό τσαμπουκά και καλείται να επιβεβαιώσει τις εξαιρετικές συστάσεις που τον συνοδεύουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ