aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τα «πρέπει» και τα «απαγορεύεται»

ΑΠΟΕΛ: Τα «πρέπει» και τα «απαγορεύεται»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ έχει τεράστια ανάγκη μία πειστική εμφάνιση που θα συνδυαστεί με νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου. Στον σημερινό επαναληπτικό αγώνα με τον Απόλλωνα, λοιπόν, έχει την ευκαιρία να μοιράσει απαντήσεις, αντιστρέφοντας παραλλήλως την κατάσταση σε ένα κομβικό σημείο της σεζόν. Κατέρχεται με τη φόρα της «τριάρας» που έριξε στη Δόξα και της αντίδρασης που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο του Μακαρείου Σταδίου, μετά τις τρεις αποτυχημένες προσπάθειες για νίκη.

Η αποστολή της ομάδας του Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν, ασφαλώς, μόνο εύκολη δεν θα είναι απέναντι στον Απόλλωνα. Εκτός από την ήττα στον πρώτο αγώνα (0-1), ο αντίπαλος «τρέχει» ένα αξιοσημείωτο σερί νικών από τον περασμένο Νοέμβριο. Δεδομένα τα ζόρια, αλλά είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη και η θέληση των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ για την ανατροπή και την εξασφάλιση του εισιτηρίου για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το… ξανάκανε και μάλιστα 10 φορές!

Για να θέσει τις βάσεις, εκείνο που προέχει είναι να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. Δηλαδή, να πράξει αυτό που έπραξε πριν από μία εβδομάδα στο Τσίρειο, φέρνοντας ως εκ τούτου το… παιχνίδι στα ίσα. Θα πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά οι τρεις γραμμές και με συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια να γίνει η ζημιά στην ομάδα της Λεμεσού, η οποία προφανώς δεν είναι άτρωτη. Έχει τα θεματάκια της, κάτι που φάνηκε εξάλλου στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: «Τελικός», υπ΄ αριθμόν δύο

Σε ένα 90λεπτο διαμορφώθηκαν κάποια δεδομένα, φορτώνοντας μεγαλύτερη πίεση στα πόδια των γαλαζοκιτρίνων. Εκτός από το γκολ που πρέπει να πετύχουν, απαγορεύεται να μαζέψουν την μπάλα από το δικό τους πλεκτό. Γιατί, αυτομάτως, θα χρειαστούν τρία τέρματα.

Ο Νορβηγός προπονητής θα προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αλλά με βάση τις χθεσινές δοκιμές, δεν αναμένονται να είναι πάρα πολλές σε σχέση πάντοτε με τα πρόσφατα ματς, όπου παρουσίαζε μία σχεδόν νέα ενδεκάδα. Οι Βάτερμαν, Άλεφ, Βιντιγκάλ έχουν καλές πιθανότητες για να επιστρέψουν στις βασικές επιλογές, ενώ δεν θα αποτελούσε έκπληξη εάν στο αρχικό σχήμα βρίσκονταν κι οι Γέφτοβιτς, Σιγκούρντασον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ