aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τα όρια της γαλαζοκίτρινης αντοχής

ΑΠΟΕΛ: Τα όρια της γαλαζοκίτρινης αντοχής

Το Σάββατο αντιμετωπίζει την Ομόνοια (25/2) και πριν καλά-καλά γυρίσει σελίδα, παρατάσσεται εκ νέου απέναντι στην «αιώνια» αντίπαλο, τούτη τη φορά στον επαναληπτικό για την προημιτελική φάση του κυπέλλου (Τετάρτη, 1/3). Τι ακολουθεί; Η τελευταία αναμέτρηση της α’ φάσης του πρωταθλήματος απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα.

Ο ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, δίνει τρία σπουδαία ματς σε διάστημα μίας (και κάτι) εβδομάδας στο ΓΣΠ, με την έκβασή τους να καθορίζει αυτομάτως πάρα πολλά όσον αφορά στο τελευταίο σκέλος των υποχρεώσεών του κατά τη σεζόν 2022-23. Στο πρωτάθλημα, δεν θα καθοριστεί μόνο η θέση από την οποία θα αρχίσει τα πλέι οφ ή, οι βαθμολογικές αποστάσεις από τις άλλες ομάδες που κυνηγούν την κατάκτηση του τίτλου. Αναλόγως της θέσης που θα κόψει το νήμα του τερματισμού, θα γνωρίζει αυτομάτως το πρόγραμμα των αγώνων (σειρά αντιπάλων) που θα δώσει έως τον Μάιο.

Πάμε πιο κάτω: Σε περίπτωση που μετουσιώσει τη νίκη του πρώτου αγώνα σε πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου (2-1), θα βρεθεί τρία μόλις 90λεπτα μακριά από την κατάκτηση του τροπαίου. Η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, η αλήθεια είναι ότι «πλήγωσε» τον ΑΠΟΕΛ κατά τα προηγούμενα χρόνια και ασφαλώς, άπαντες στην ομάδα θέλουν φέτος να φτάσουν στην πηγή και να ξεδιψάσουν. Αν τα καταφέρουν και παραλλήλως στεφθούν πρωταθλητές, θα αποτελέσει την πιο ισχυρή επιστροφή στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του τόπου. Από το 2015, υπενθυμίζουμε, ο Θρύλος έχει να κάνει νταμπλ.

Μέχρι τον Μάιο, μεσολαβούν πάρα πολλά (και αμφίρροπα) παιχνίδια. Με βάση το πρόγραμμα που προαναφέραμε, ουσιαστικά τα πλέι οφ αρχίζουν από το ερχόμενο Σάββατο για την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Το ένα ντέρμπι θα διαδέχεται το άλλο, με τα όρια και τις αντοχές των ποδοσφαιριστών να δοκιμάζονται αγρίως. Σε σχέση με πέρσι, ο ΑΠΟΕΛ καλείται να μην αφήσει τη… δουλειά στη μέση. Εξάλλου, πέραν από το γόητρο και το πρεστίζ, το οικονομικό «καίει» την Εταιρεία ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ