aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τα ντέρμπι, οι «δορυφόροι» τους και ο τίτλος

ΑΠΟΕΛ: Τα ντέρμπι, οι «δορυφόροι» τους και ο τίτλος

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Έχει καταντήσει σημείο αναφοράς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάθετη απάντηση: Μπορούν τα αποτελέσματα των ντέρμπι να καθορίσουν τον πρωταθλητή; Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Οι νίκες στα ντέρμπι είναι απαραίτητες, ωστόσο μια ομάδα δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα με νίκες μόνο στα ντέρμπι ή με νίκες μόνο στους αγώνες με τις μικρομεσαίες ομάδες. Από τη στιγμή που είναι στο πρόγραμμα και οι ήττες, τόσο στα ντέρμπι όσο και στα υπόλοιπα παιγνίδια, ζητούμενο είναι η ισορροπία!

Ο ΑΠΟΕΛ για παράδειγμα, στην περσινή περίοδο, στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος μέτρησε τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, με τις ομάδες που ήταν στην πρώτη εξάδα (ΑΕΚ, Απόλλων, Ομόνοια, Ανόρθωση), και με την ολοκλήρωσή του έφτασε τις εφτά νίκες, πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Ουσιαστικά, ωστόσο, εκεί που κρίθηκε το πρωτάθλημα στην περσινή περίοδο ήταν πρωτίστως στις δύο νίκες επί της ΑΕΚ στα πλέι οφ (3-0 στο ΓΣΖ και 2-0 στο ΓΣΠ) και κατά δεύτερο λόγο στη μεγαλύτερη συγκομιδή που είχε στα πλέι οφ.

Παρά τη μέτρια, θα έλεγε κανείς, συγκομιδή που είχαν οι γαλαζοκίτρινοι στην κανονική διάρκεια (3-2-3), εντούτοις, τερμάτισαν στην πρώτη θέση, ένεκα κυρίως και των αποτελεσμάτων τους με τους μικρομεσαίους. Αντίθετα, η ΑΕΚ που δεν είχε χάσει από τον ΑΠΟΕΛ, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (2-2 στο ΓΣΖ, νίκη 2-1 μέσα στο ΓΣΠ), έμεινε στη δεύτερη θέση.

Μάλιστα η σημερινή αντίπαλος των γαλαζοκίτρινων είχε περισσότερες «απρόσμενες» απώλειες από τις αποκαλούμενες μικρομεσαίες ομάδες, με αποτέλεσμα να διαδραματίσει κι αυτό τον ρόλο του στην τελική κατάληξη του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ