aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τα νεότερα με Κλωναρίδη και το «λίγο απ’ όλα» στην Πάφο

ΑΠΟΕΛ: Τα νεότερα με Κλωναρίδη και το «λίγο απ’ όλα» στην Πάφο

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το σώμα ήταν στην Πάφο, αλλά το μυαλό στην Ομόνοια. Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης με την επιλογή της ενδεκάδας έκανε το αυτονόητο αφήνοντας στον πάγκο σημαντικά «χαρτιά», όπως οι Γκάγιας Ζαχίντ και Εμίλιο Ενσούε. Άλλωστε, από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης με την Πάφος FC για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος δεν κρινόταν οτιδήποτε, ενώ στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης με την Ομόνοια διακυβεύονται πολλά. Για την ακρίβεια οι γαλαζοκίτρινοι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί ώστε να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι ευρωπαϊκού εισιτήριο.

Στην Πάφο η παρουσία του ΑΠΟΕΛ είχε λίγο απ’ όλα. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και με μπροστάρη τον δραστήριο Κλωναρίδη ήταν πιο απαιτητική, χωρίς φυσικά να καταγράφει αρκετές φάσεις. Στο 17’ ο Μπεν Σαχάρ φάτσα με το άδεια τέρμα αστόχησε και απέδειξε γιατί επιβαλλόταν ο ΑΠΟΕΛ να κινηθεί για απόκτηση επιθετικού τον Ιανουάριο.

Στο πρώτο εικοσπινετάλεπτο του δεύτερου σαρανταπενταλέπτου οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, προηγήθηκαν με το μακρινό φάουλ του Ντε Βινσέντι, κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα και ανάγκασαν την Πάφο σε παθητικό ρόλο. Το τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς γύρισε ο διακόπτης με τον ΑΠΟΕΛ να εμφανίζει στον αγωνιστικό χώρο παθογένειες που τον ακολουθούν από την αρχή της σεζόν. Κενοί χώροι στην άμυνα, λανθασμένες αλληλοκαλύψεις και αστάθεια στην ανασταλτική γραμμή. Οι γηπεδούχοι με την είσοδο του Μπεριγκό έγιναν πιο επικίνδυνοι και στο 84’ έπιασαν στον ύπνο την άμυνα του ΑΠΟΕΛ με τον Γάλλο επιθετικό να ισοφαρίζει.

Οι γαλαζοκίτρινοι εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία του Νικόλα Νεοκλέους, κυρίως για τη φάση του 65’ όταν ο Ανδρέας Κατσαντώνης πέτυχε το 2-0, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για παράβαση του Μπεν Σαχάρ. Η εξήγηση του διαιτητή στον Ισραηλινό προκάλεσε την αντίδραση του ΑΠΟΕΛ, καθώς όπως δήλωσε ο Νεκτάριος Πετεβίνος  λέχθηκε πως «είδε λίγο φάουλ και λίγο χέρι». Μάλιστα, ανέφερε ότι από πλευράς VAR μεταφέρθηκε στο διαιτητή ότι δεν είδαν κάτι ξεκάθαρο.

Αναγκαστική αλλαγή έγινε στο 59’ ο Βίκτωρας Κλωναρίδης. Ο Ελλαδίτης εξτρέμ ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Ντιεμερσί Εντονγκαλά, όμως η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Ο λόγος που αποχώρησε ήταν κάποιες κράμπες και εκτός απροόπτου θα είναι διαθέσιμος για τον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου της ερχόμενης Τετάρτης με την Ομόνοια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ