aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Tα… μαθηματικά δε λένε την αλήθεια

ΑΠΟΕΛ: Tα… μαθηματικά δε λένε την αλήθεια

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η πρόσθεση, η αφαίρεση και γενικώς τα μαθηματικά, δεν λένε όλη ή σχεδόν όλη την αλήθεια στο ποδόσφαιρο. Θεωρητικά, μία νίκη ισούται με τρεις βαθμούς, όμως στην περίπτωση του «διπλού» του ΑΠΟΕΛ στη Λεμεσό και τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Οι γαλαζοκίτρινοι έφυγαν από την έδρα του Απόλλωνα με σπουδαία νίκη, η πρώτη στα πλέι οφ, η οποία «μεταφράζεται» σε πολλαπλά οφέλη για την ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι, επτά αγώνες πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος.

Με την επιστροφή σε νικηφόρα τροχιά, την αναρρίχηση στην κορυφή της βαθμολογίας και την τρίτη συναπτή επιτυχία από τους αντιπάλους που επιδιώκει να τους φρενάρει τις διαδοχικές κατακτήσεις του πρωταθλήματος, αποτύπωσαν έναν ισχυρό χαρακτήρα και μοίρασαν απαντήσεις.

Εκτός από ηρεμία, δίνει τεράστια ψυχολογική ώθηση στους παίκτες. Μία ώθηση που την έχουν τεράστια ανάγκη, ειδικά τα νεαρά παιδιά που κλήθηκαν φέτος να σηκώσουν τη βαριά φανέλα της ομάδας. Μία ομάδα που δεδομένου στερείται εμπειρίας και παραστάσεων, στηρίζεται σε αρκετούς νεαρούς, οπότε δεν μπορεί παρά να «φτιάχνει» χαρακτήρα μέσα από επιτυχίες σαν την προχθεσινή.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Νικητής στην σκακιέρα με τρία ερωτηματικά

Η πίεση και το άγχος, επιπρόσθετα, δεν επηρέασε τους γαλαζοκίτρινους, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι έμειναν πίσω στο σκορ, δεν επέτρεψαν στον Απόλλωνα να πιστέψει ότι μπορεί να φύγει με βαθμό ή βαθμούς. Ακόμα κι όταν ο αντίπαλος πήγε να βγάλει αντίδραση, «μίλησε» η φρεσκάδα των παικτών του Πάολο Τραμετσάνι, σε αντίθεση με την κούραση των γηπεδούχων και τις λανθασμένες εκτιμήσεις σε κρίσιμες φάσεις, με τον Μούσα Αλ Τάαμαρι να παραδίδει μαθήματα εκδήλωσης επιθέσεων σε ανοικτό γήπεδο.

Διαβάστε επίσης: H αντίδραση του Τάαμαρι στο νέο σύνθημα των φίλων του ΑΠΟΕΛ

Τώρα, βέβαια, ο ΑΠΟΕΛ έχει μπροστά του επιπλέον σημαντικό δέλεαρ. Να αποδείξει πως δεν… ζαλίζεται στην κορυφή και αντέχει να μένει εκεί. Στο χέρι του είναι, αρκεί το πάθος και η απόλυτη συγκέντρωση που έβγαλαν οι πρωταθλητές από το σημείο που ισοφάρισαν έως το φινάλε να συνδυαστούν στα επόμενα ματς με πιο καθαρό μυαλό. Ο Ιταλός προπονητής καλείται να διαχειριστεί την κατάσταση και έχει τον χρόνο να συνεχίσει τη δουλειά ώστε να βοηθήσει την ομάδα του να διατηρηθεί στην κορυφή.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το προβάδισμα και οι «Ντέβι»-Βάτερμαν

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ