aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τα μακρά κοντά εγίναν

ΑΠΟΕΛ: Τα μακρά κοντά εγίναν

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διεργασίες στον ΑΠΟΕΛ, ώστε να ολοκληρώσουν τις βασικές εκκρεμότητες που άπτονται του προγραμματισμού μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας. Μετά το φινάλε με όλους τους ποδοσφαιριστές που εξέπνεε τέλος του περασμένου μήνα η συνεργασία, το σκηνικό έγινε πολύ πιο ξεκάθαρο. Και αυτό, δεν αφορά μονάχα τις θέσεις που έχουν κενωθεί, αλλά και το οικονομικό σκέλος. Γίνεται η σούμα σε σχέση με τα συμβόλαια που έληξαν και πράττουν αναλόγως.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή, εδώ και καιρό κατέστησε σαφές πως ο σχεδιασμός ξεκινά με την απόκτηση ενός πρωτοκλασάτου τερματοφύλακα και ενός κεντρικού αμυντικού. Δύο θέσεις που έβγαζαν μάτι στη λήξασα σεζόν πως απαιτείτο η ποιοτική στελέχωσή τους. Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκαν οι επιλογές των Βιντ Μπέλετς και Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, τέθηκαν αυτομάτως ψηλά στη λίστα. Η αλήθεια είναι πως καταβάλλονται πολλές προσπάθειες ώστε να ντυθούν το συντομότερο στα γαλαζοκίτρινα και να δηλώσουν «παρών» στην έναρξη της προετοιμασίας, με τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα να κρίνονται καθοριστικά.

Παρά την αισιοδοξία που επικρατεί για αίσια κατάληξη, ιδιαίτερα όσον αφορά στην επιστροφή του Σλοβάκου τερματοφύλακα στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», στην ομάδα της Λευκωσίας επεξεργάζονται και σχέδιο Β, σε περίπτωση που κάτι στραβώσει. Βλέπετε, δεν πρόκειται για καθόλου εύκολες επιλογές. Εκτός από τις πολύ καλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις που κουβαλούν, αναφερόμαστε σε λύσεις τις οποίες εξετάζουν και άλλες ομάδες.

Παρά την οικονομική στενότητα, σε κάθε περίπτωση η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη κάνει ό,τι εξαρτάται από την ίδια ώστε να ντύσει τόσο τον Μπέλετς όσο και τον Κρέσπο στα γαλαζοκίτρινα. Κρίνονται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις που τέθηκαν και έχουν το αγωνιστικό υπόβαθρο προκειμένου να σπρώξουν δυναμικά την ομάδα προς την υλοποίηση των στόχων. Γι΄ αυτό, εξάλλου, στις προσφορές που κατατέθηκαν έγινε μία μικρή υπέρβαση, με βάση πάντοτε τις παρούσες οικονομικές δυνατότητες.

Στον ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, οπλίστηκαν με υπομονή και ψυχραιμία. Πιέζουν για να κλείσουν εντός της τρέχουσας εβδομάδας οι προαναφερθείσες δύο εκκρεμότητες και να βάλουν πλώρη για τις επόμενες μετεγγραφές.

«Τα μακρά κοντά εγίναν». Έτσι δεν είναι;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ