aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τα «κανόνια» της Βασιλείας των €51.000.000

ΑΠΟΕΛ: Τα «κανόνια» της Βασιλείας των €51.000.000

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η Βασιλεία, αυριανή αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ, δεν είναι όποια και όποια ομάδα. Τερμάτισε πρώτη στον τρίτο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ με αντιπάλους τις Χετάφε, Κρασνοντάρ και Τραπεζούντα. Κατά την τελευταία δεκαετία, επίσης, έφτασε μέχρι τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ τις σεζόν 2011-2012, 2014-2015 και 2017-2018, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ την αγωνιστική περίοδο 2012-13 και πήγε μέχρι τα προημιτελικά τη σεζόν 2013-14.

Διαθέτει πλειάδα ικανότατων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι εάν βρουν τον χώρο, τότε είναι πολύ πιθανόν να… τιμωρήσουν. Από τους 24 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Μάρσελ Κόλερ, οι μισοί εξ αυτών χρίστηκαν σκόρερ, κάτι που προφανώς δεικνύει πάρα πολλά.

Πρώτα «βιολιά» είναι ο 23χρονος επιθετικός Κεμάλ Αντέμι και ο 30χρονος διεθνής μέσος, Φάμπιαν Φράι (φωτό), ο οποίοι πέτυχαν από 10 τέρματα μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις. Ο δεύτερος, ήταν ο παίκτης που «υπέγραψε» αρχές του μήνα τη νίκη επί της Ζυρίχης (4-0). Στη λίστα των σκόρερ ακολουθεί ο 21χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός, Αρτούρ Καμπράλ, που πέτυχε ένα τέρμα λιγότερο (9).

Διαβάστε επίσης: Βίντεο και μήνυμα… πώρωσης από τον ΑΠΟΕΛ ενόψει Βασιλείας

Βεβαίως, για να έλθει το γκολ, θα πρέπει να υπάρξει τουλάχιστον η σωστή τροφοδότηση. Στην κατηγορία «ασίστ», λοιπόν, 14 ποδοσφαιριστές «τάισαν» με τέρμα συμπαίκτη τους. Ο Λούκα Τσούφι (30 συμμετοχές και 5 γκολ) φιγουράρει στην πρώτη θέση με 7 ασίστ. Δεν θα αγωνισθεί στο αυριανό παιχνίδι ο μέσος της Βασιλείας καθώς αποχώρησε τραυματίας από το πρόσφατο ματς με την Τουν, κάτι που είναι θετικά για τον ΑΠΟΕΛ.  Ο Κεβίν Μπία ακολουθεί με 5 ασίστ (εγχώριες διοργανώσεις) και τον ακολουθούν οι Φαμπιάν Φράι, Βαλεντίν Στόκερ που μοίρασαν από 4. Η χρηματιστηριακή αξία της Βασιλείας ξεπερνά τα 51 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του transfermarkt.

Διαβάστε επίσης: Η συγκινητική ανάρτηση του Πιέρου μετά την μετεγγραφή του στην Αστάνα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ