aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τα καλά της τριάρας και το απευκταίο déjà vu

ΑΠΟΕΛ: Τα καλά της τριάρας και το απευκταίο déjà vu

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Είχε καιρό να κάνει τόσο «γεμάτη» εμφάνιση ο ΑΠΟΕΛ, όσο η αποψινή εις βάρος της Νέας Σαλαμίνας (3-1). Οι γαλαζοκίτρινοι πέτυχαν τρία γκολ, είχαν δύο δοκάρια, έχασαν ευκαιρίες, ενώ πέραν του γκολ που δέχτηκαν απειλήθηκαν λίγες φορές.

Λειτούργησαν οι τρεις γραμμές σωστά, οι μέσοι Ανουάρ, Ντε Βινσέντι και Ζαχίντ είχαν καλές μεταβιβάσεις βοηθώντας την ομάδα τους να γίνεται επικίνδυνη και τέλος, ο Τζο Γκάρνερ αποδεικνύεται λίρα εκατό. Πέτυχε χατ τρικ και έστειλε ακόμα πιο αισιόδοξα μηνύματα μετά το γκολ και την ασίστ εις βάρος του Ολυμπιακού.

Με το αποψινό τρίποντο διατηρήθηκαν οι ελπίδες για την εξάδα και επικρατεί αισιοδοξία για περαιτέρω αγωνιστική άνοδο στη συνέχεια. Ωστόσο, οι Λευκωσιάτες παραμένουν συγκρατημένοι, κάτι που φάνηκε (και) στις δηλώσεις του Σάββα Πουρσαϊτίδη μετά το ματς.

Άλλωστε, όσο και αν είναι σημαντική η βελτίωση και το τρίποντο, ο Ελλαδίτης προπονητής προφανώς ξέρει πως μετά τη νίκη εις βάρος της ντεφορμέ Νέας Σαλαμίνας ακολουθούν δύο σημαντικές μάχες με την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος: Ο ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (20/2) και την Τετάρτη (24/2) την «αιώνια» αντίπαλό του, Ομόνοια, αντιστοίχως για το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Οι πράσινοι είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση των δύο τίτλων, προέρχονται από 15 σερί ματς δίχως ήττα και επίσης, ας μην ξεχνάει κανείς το εξής: Τα δεδομένα πριν από το προηγούμενο μεταξύ τους ντέρμπι ήταν παρόμοια με αποτέλεσμα μία μεγαλοπρεπέστατη ανώμαλη προσγείωση. Τότε οι γαλαζοκίτρινοι με τον Μικ Μακάρθι στον πάγκο είχαν περάσει πάλι με τριάρα από το «Αμμόχωστος» απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, στην εμφάνιση που θεωρήθηκε ως η καλύτερη της σεζόν έως εκείνη τη φάση. Ακολούθησε όμως το βαρύ, ασήκωτο και ταπεινωτικό 0-3 από το «τριφύλλι».

Επομένως, μετά το αυριανό ρεπό που δόθηκε στους ποδοσφαιριστές, ο Πουρσαϊτίδης θα τους περιμένει την Τρίτη στον Αρχάγγελο για να συνεχιστεί η δουλειά. Με στόχο να είναι πανέτοιμος ο ΑΠΟΕΛ για την πρώτη από τις δύο σερί μάχες με την Ομόνοια και κατά συνέπεια να αποφευχθεί το déjà vu με το ματς του α’ γύρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ