aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τα γεγονότα που... έκαψαν τον Ντολ

ΑΠΟΕΛ: Τα γεγονότα που… έκαψαν τον Ντολ

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Ντολ ήταν και πάει για τον ΑΠΟΕΛ. Τι κι αν έσωσε την παρτίδα (μετά την αποχώρηση Τραμετσάνι) και κέρδισε μια θέση με τους γαλαζοκίτρινους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και ακολούθως οδήγησε την ομάδα στους «32» της διοργάνωσης; Αυτό δεν ήταν αρκετό για να κρατήσει τον Γερμανό στον πάγκο της ομάδας, καθώς εκ τότε, ελάχιστα είναι τα θετικά στοιχεία που διακρίνονται στην εικόνα του ΑΠΟΕΛ.

Ο προβληματισμός για το πρόσωπο του Ντολ δεν δημιουργήθηκε μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Εξάλλου ένα χαμένο παιχνίδι στα εννέα που έδωσε η ομάδα της πρωτεύουσας στο πρωτάθλημα, μπορεί να προκύψει. Ο Γερμανός τεχνικός δεν «κάηκε» από στην ήττα από τους μαυροπράσινους, καθώς πολλά προηγήθηκαν που έφεραν «μαύρα σύννεφα» στον Αρχάγγελο.

Το… κακό άρχισε από την ήττα του ΑΠΟΕΛ στο παιχνίδι με την Ντουντελάνζ, όταν η ομάδα του Λουξεμβούργου πήρε τη νίκη στο ΓΣΠ με 4-3 στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Απρόσμενο αποτέλεσμα, όμως η διοίκηση έδωσε… τόπο στην οργή και πίστωσε τον Ντολ ενόψει της συνέχειας. Το πρωτάθλημα άρχισε, και νωρίς-νωρίς οι γαλαζοκίτρινοι παίρνουν με την ψυχή στο στόμα τη νίκη στο «Τάσος Μάρκου» με 3-2, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι όπου οι «βυσσινί» μπορούσαν ακόμα και να πάρουν το τρίποντο.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ο άνθρωπος που διαδέχθηκε τον Ιβάν επιστρέφει στο «σπίτι» του

Στα επόμενα πέντε παιχνίδια ο ΑΠΟΕΛ μέτρησε μόλις 8 βαθμούς, καθώς κέρδισε μόνο την Πάφο. Στα τρία ντέρμπι με ΑΕΚ (0-0), Απόλλων (1-1) και Ομόνοια (0-0) πήρε μόνο τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ σαν… κεραυνός εν αιθρία ο Ολυμπιακός με δύο γκολ ρίχνει την… χαριστική βολή στον Ντολ αλλά και γενικότερα στην ομάδα καθώς και οι παίκτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών.

Επίσης και στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο Γερμανός, έχασε… πόντους. Είτε σε συζητήσεις με τον Πρόδρομο Πετρίδη, είτε σε συνεντεύξεις Τύπου, δεν δίσταζε να ρίχνει το μπαλάκι στους παίκτες, χωρίς ο ίδιος να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί. Μάλιστα, όταν δεχόταν ερωτήσεις που τον έφερναν σε δύσκολη θέση σχετικά με το σύστημα ή τις επιλογές παικτών, απαντούσε με έντονο και επιθετικό ύφος, ενώ ειπώθηκε και η ατάκα «δεν θα μιλήσω μαζί σου για συστήματα». Τέτοιες συμπεριφορές είναι καταλυτικές ώστε ένα προπονητής να χάσει το έρισμά του στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Οι 19 απολύσεις του Πετρίδη, 5ος από το τέλος ο Ντολ!

Άλλο ένα αρνητικό που διακρίθηκε στην σύντομη θητεία του Ντολ στον ΑΠΟΕΛ, είναι και το διάβασμα του αντιπάλου Αλλαγή συστημάτων, μένει πίσω στο σκορ, εκπλήσσει με τις επιλογές παικτών αλλά και με το ροτέισον, με αποτέλεσμα οι γαλαζοκίτρινοι να εκπέμπουν SOS! Το «διαζύγιο» έμοιαζε εδώ και καιρό θέμα χρόνου και επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (9/12).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ