aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τα ερωτηματικά της Αυστρίας. Η... μπάλα στα πόδια του Τραμετσάνι

ΑΠΟΕΛ: Τα ερωτηματικά της Αυστρίας. Η… μπάλα στα πόδια του Τραμετσάνι

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην Αυστρία από την Δεύτερα (24/06) εκεί που θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, αλλά και εκεί όπου ο προπονητής των πρωταθλητών, Πάολο Τραμετσάνι θα κληθεί να αποφασίσει ποιοι ποδοσφαιριστές θα παραμείνουν στο ρόστερ της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Τα ερωτηματικά είναι πολλά, καθώς οκτώ ποδοσφαιριστές (ο Ρόμο θα ενσωματωθεί αργότερα διότι έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Βενεζουέλας) από τους 30 που βρίσκονται στην αποστολή πολύ πιθανόν να μην βρίσκονται στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ. Το μέλλον τους θα κριθεί κυρίως από δύο παραμέτρους.

Αρχικά είναι το οικονομικό, δηλαδή οι προτάσεις που θα έρθουν από άλλες ομάδες και αν θα ικανοποιήσουν τους διοικούντες των γαλαζοκίτρινων ώστε να ανάψουν το «πράσινο» φως για πώλησή τους.

Ο δεύτερος λόγος και πιο σημαντικός, ανήκει στον τεχνικό του ΑΠΟΕΛ, Πάολο Τραμετσάνι. Το μέλλον των οκτώ, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την παρουσία τους στην προετοιμασία, τις εμφανίσεις του στα φιλικά και την γνώμη που θα σχηματίσει ο Ιταλός τεχνικός για την ποδοσφαιρική τους αξία.

Πιο κάτω θα δούμε και θα αναλύσουμε τις οκτώ περιπτώσεις ξεχωριστά:

Γκαγιάς Ζαχίντ

Δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα στην σεζόν που ολοκληρώθηκε. Η αξία του είναι δεδομένη, όμως οι εμφανίσεις του πέρυσι προβλημάτισαν. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής υπάρχει υπεροπλία με τις προσθήκες των Ούρος Μάτιτς, Άλεφ ντος Σάντος, αφού ήδη στο ρόστερ υπάρχουν οι Σόουζα, Γκέντσογλου, Ντε Βινσέντι και Βοντιγκάλ. Η ρήτρα πώλησης στο συμβόλαιο του είναι τεράστια (4.000.000 ευρώ) και είναι αδύνατο να καλυφθεί από κάποια ομάδα. Το σίγουρο είναι ότι, ούτε ο ΑΠΟΕΛ «καίγεται» για να τον διατηρήσει στο ρόστερ του, αλλά ούτε Ζαχίντ «καίγεται» για να μείνει στους πρωταθλητές.

Νεόφυτος Μιχαήλ

Ο Κύπριος τερματοφύλακας αγωνίστηκε με την μορφή δανεισμού στον ΠΑΣ Γιάννενα και τα πήγε εξαιρετικά. Φέτος επέστρεψε στον ΑΠΟΕΛ και ακολούθησε κανονικά την ομάδα στην προετοιμασία της Αυστρίας. Παρ’ όλα αυτά το μέλλον του κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βρίσκεται στον Αρχάγγελο, καθώς σ’ αυτή τη θέση υπάρχει ο Μπόι Βάτερμαν (ανανέωσε) και ο Βιντ Μπέλετς (αποκτήθηκε ως δανεικός με όψιον αγοράς), ενώ στο ρόστερ υπάρχει και ο Ράφα Ρόμο.

Ράφα Ρόμο

Δεν ακολούθησε την ομάδα στην Αυστρία λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική Βενεζουέλας στο Κόπα Αμέρικα. Παρ’ όλα αυτά, όπως και ο Νεόφυτος Μιχαήλ δεν αναμένεται να συνεχίσει στον ΑΠΟΕΛ, αφού δήλωσε αρκετές φορές ότι θέλει να πάει κάπου όπου θέλει να αγωνίζεται. Η απόκτηση του Μπέλετς τον οδηγεί στην πόρτα της εξόδου.

Ανδρέας Μακρής

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε υπό την μορφή δανεισμού στην ΑΕΛ και μάλιστα στέφθηκε κυπελλούχος. Ο Κέρκεζ τον θέλει εκ νέου, ωστόσο με την παρουσία του στην προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ, θα διαφανεί εάν θα πείσει τον Τραμετσάνι ή αν θα αποχωρήθει εκ νέου ως δανεικός σε άλλη κυπριακή ομάδα και δη την ΑΕΛ (το συμβόλαιο του λήγει τον Μάιο του 2020).

Μηνάς Αντωνίου

Ο Κύπριος διεθνής είναι μια διαφορετική περίπτωση, καθώς πέρσι αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός (στην ΕΝΠ) για να πάρει λεπτά συμμετοχής μετά τον τραυματισμό που υπέστη. Είναι ψηλά στην εκτίμηση του Τραμετσάνι και δεν αποκλείεται να μείνει στο ρόστερ, παρά το ενδιαφέρον αρκετών κυπριακών ομάδων για την απόκτηση του (ΑΕΛ, Πάφος FC, Ολυμπιακός, ΕΝΠ.)

Κωστάκης Αρτυματάς

Το σήριαλ… Αρτυματά συνεχίζεται. Παρά το έντονο ενδιαφέρον της Ανόρθωσης και της ΑΕΚ (ενδιαφέρθηκε φιλολογικά και η ΑΕΛ), ο Κύπριος διεθνής ακολούθησε κανονικά την προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ στην Αυστρία. Επικρατέστερο σενάριο, είναι οι πρωταθλητές να τα βρουν με τους κυανόλευκους και ο ποδοσφαιριστής να παραχωρηθεί στην «Κυρία». Αν δεν γίνει αυτό, ο Κύπριος μέσος θα συνεχίσει στο ρόστερ των γαλαζοκιτρίνων, μέχρι το Καλοκαίρι του 2020, όταν και μένει ελεύθερος.

Ρέζα Γκουτσανετσχάντ

Το «αγκάθι» του φετινού ΑΠΟΕΛ είναι ο Ρέζα. Ο Ιρανός επιθετικός παραχωρήθηκε τον Ιανουάριο δανεικός στην Σίντνει FC και επέστρεψε ξανά στους γαλαζοκίτρινους. Είναι ξεκάθαρό ότι στον ΑΠΟΕΛ ψάχνουν ομάδα για να τον παραχωρήσουν κάτι που για την ώρα μοιάζει αρκετά δύσκολο, καθώς διαθέτει ένα από τα πιο ψηλά συμβόλαια στην ομάδα. Βέβαια, από την στιγμή που ακολουθεί κανονικά την προετοιμασία των γαλαζοκίτρινων, τότε υπάρχει και ένα μικρό σενάριο για να παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας.

Χρίστος Σιέλης

Αν και αποκτήθηκε φέτος από τον ΑΠΟΕΛ, υπάρχει ενδεχόμενο να παραχωρηθεί δανεικός σε κάποια άλλη ομάδα. Στο ρόστερ των γαλαζοκίτρινων υπάρχουν ήδη οι Ιωάννου, Βούρος, Λαφράνς και Μερκής που αγωνίζονται σ’ αυτή τη θέση και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των πρωταθλητών θα αποκτηθεί άλλος ένας κεντρικός αμυντικός. Υπό αυτό το σενάριο ο νεαρός Κύπριος θα είναι ο 6ος αμυντικός στη σειρά και ίσως προτιμηθεί να παραχωρηθεί ως δανεικός με σκοπό να πάρει λεπτά συμμετοχής στα πόδια του. Σίγουρα, τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην περίπτωση του έχει ο Πάολο Τραμετσάνι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ