aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τα δάκρυα ενός... σκληρού

ΑΠΟΕΛ: Τα δάκρυα ενός… σκληρού

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ο Γιώργος Μερκής δεν πρόκειται να ξεχάσει την 28η Μαΐου 2021. Ημέρα κατά την οποία αποχαιρέτησε τα γήπεδα μετά από μια 20χρονη διαδρομή στην πρώτη γραμμή. Κι ήταν κρίμα που λόγω της πανδημίας στις εξέδρες ήταν μόνο συγγενείς και φίλοι.

Ο σκληρός και παθιασμένος αμυντικός, ο πολυπρωταθλητής και καταξιωμένος σε όλα τα επίπεδα, νικήθηκε από τη συγκίνηση και τον κατακλυσμό των συναισθημάτων του. Κατά τη διάρκεια των απονομών για να τιμηθεί, λύγισε κι έβαλε τα κλάματα. Ενδεχομένως να ‘ταν και δάκρυα χαράς και ικανοποίησης ότι έδινε πάντοτε τον καλύτερο του εαυτό και παθιαζόταν με την επιτυχία μέχρι παρεξήγησης.

Η σύζυγός του, η Άντρεα Κυριάκου μιλώντας χθες στον Active (107,4 & 102,5) έδωσε ένα στίγμα της πορείας του: «Όσα έζησα με τον Γιώργο θα ήθελα 10 ζωές μακριά του». Πανηγύρισε 6 πρωταθλήματα (ΑΠΟΕΛ 5, Απόλλων 1) και 2 κύπελλα (Απόλλων), ενώ ήταν στις βασικές επιλογές της Εθνικής για περίπου 15 χρόνια. Ο ΑΠΟΕΛ αποχαιρέτησε τον Μερκή με μια μεγάλη συνέντευξη στην οποία, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ μου δείχνει σεβασμό χωρίς να ήμουν κάτι πολύ μεγάλο στον ΑΠΟΕΛ. Ξέρει να σέβεται αυτόν που τα δίνει όλα για τη φανέλα».

Ο Γιώργος Μερκής έκλεισε την καριέρα του (έπαιξε 85 λεπτά) με νίκη του ΑΠΟΕΛ επί της Eρμή με 2-0 (τα γκολ οι  Κατσαντώνης 30’, Γεωργίου 59’) σε ένα αγώνα χωρίς βαθμολογική σημασία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ