aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τα «αντισώματα» του Θρύλου!

ΑΠΟΕΛ: Τα «αντισώματα» του Θρύλου!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δεν ικανοποίησε, αλλά το αποτέλεσμα μετρά. Ο ΑΠΟΕΛ, αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο μόνο κατά το πρώτο μισάωρο των 120 λεπτών με τη Ζρίνσκι, τσέκαρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και την προσεχή Πέμπτη απέναντι στη Σλόβαν Λίμπερετς, θα χτυπήσει ρέστα για την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Το γεγονός πως δηλώνει «παρών» για 12η φορά σε ισάριθμα χρόνια στην εν λόγω φάση, αποτελεί αξιοθαύμαστο στατιστικό με βάση τα μεγέθη της χώρας μας. Από την αγωνιστική περίοδο 2009-10 και εντεύθεν, παρουσιάζει αξιοζήλευτη συνέπεια στον ευρωπαϊκό στίβο, κάτι που προφανώς αντικατοπτρίζει πάρα πολλά για τη δυναμική παρουσία στις εκτός συνόρων υποχρεώσεις. Ανεξαρτήτως των προσώπων που συνθέτουν το ποδοσφαιρικό τμήμα, δεν ξεθώριασε η «ταυτότητα» του συλλόγου, περνά από προπονητή σε προπονητή, από ποδοσφαιριστή σε ποδοσφαιριστή, πλάθοντας χαρακτήρα, ισχυροποιεί «αντισώματα», θέτοντας (και διατηρώντας) τον πήχη πολύ ψηλά.

Δεν αντιλέγει κανείς ωστόσο, πως για να πείσει ο φετινός ΑΠΟΕΛ απαιτείται χρόνος. Μάλλον, μεγαλύτερος σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Καταγράφηκε ρεκόρ προσθηκών στη θερινή περίοδο και πολύ περισσότερο, αρκετοί ποδοσφαιριστές μπήκαν στο σύνολο κατά την πρώτη προς δεύτερη εβδομάδα του τρέχοντος μήνα. Για να αντιληφθείτε την κατάσταση, στην ευρω-πρεμιέρα με την Τζιλάνι (28/8), μόλις 4 παίκτες από τους 11 παίκτες βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα και του προχθεσινού αγώνα. Αναφερόμαστε στους Μιγκέλ Σίλβα, Ράφαελ Σάντος, Γκάγιας Ζαχίντ και Τόμας ντε Βινσέντι.

Είναι κάτι περισσότερο από εμφανές, λοιπόν, ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι έτοιμος. Αρκετοί νέοι παίκτες μπήκαν με τη μία στο σύνολο (Αντρέ Ζεράλδες, Αρτούρ Ζορζ, Εμίλιο Ενσούε, Ανούρ Τουχαμί, Αντχε Νούχιου), χωρίς να έχουν γνωρίσει καλά-καλά τους νέους τους συμπαίκτες. Είναι και ορισμένοι άλλοι (Γκάγιας Ζαχίντ, Ντιμερσί Εντογκαλά, Ομέρ Ατζίλι, Μπεν Σαχάρ) που δεν διένυσαν το πρόγραμμα προετοιμασίας.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το πρόβλημα της κούρασης, λύνεται με την αναβολή

Οι απουσίες και κυρίως η μη ικανοποιητική παρουσία πολλών παικτών κατά τις πρώτες αναμετρήσεις, ανάγκασαν τον Μαρίνο Ουζουνίδη να τους φορτώσει αυτομάτως με αγωνιστικά λεπτά, μένοντας μοιραία από ένα σημείο και έπειτα, χωρίς δυνάμεις. Οι αλλαγές προχθές των Εντογκαλά, Νούχιου κατά πρώτο λόγο και του Ζαχίντ κατά δεύτερο, σχετίζονται με τον εν λόγω παράγοντα.

Στον ΑΠΟΕΛ, δεν είναι τυχαίο που ζητούν από τον κόσμο της ομάδας πίστωση χρόνου, εκφράζοντας παραλλήλως την αισιοδοξία για το «χτίσιμο» ενός συνόλου που θα ανταπεξέλθει των απαιτήσεων. Και όπως λένε, «λάθη θα γίνονται όσο η ομάδα είναι ανέτοιμη».

Διαβάστε επίσης: Ντε Βινσέντι: «Θα πεθάνουμε στο γήπεδο, κάτι αλλάζει στον ΑΠΟΕΛ»

Το θετικό είναι πως αναβλήθηκε το παιχνίδι με τη Δόξα, οπότε έως το κρίσιμο ραντεβού με τη Σλόβαν Λίμπερετς οι ποδοσφαιριστές θα αντλήσουν δυνάμεις και αναμένεται ότι θα παρουσιαστούν ανανεωμένοι στην Τσεχία, στοχεύοντας σε μία ιστορική πρόκριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ