aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Συζήτηση για μείωση 40%, αντιπρόταση παικτών για 5%

ΑΠΟΕΛ: Συζήτηση για μείωση 40%, αντιπρόταση παικτών για 5%

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

«Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τους αρχηγούς της ομάδας μας για τη συζήτηση που υπήρξε μέσα σε κλίμα πλήρους κατανόησης», σημειωνόταν στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ προ δύο εβδομάδων. Στις συζητήσεις που έγιναν, βλέπετε, οι κάπτεν έδειξαν ότι αντιλαμβάνονται τη νέα τάξη πραγμάτων, υπήρξε κατανόηση μεταξύ των δύο πλευρών και πρωτίστως, διαφάνηκε πως θα έβρισκαν τη χρυσή τομή, με βάση τη συνέχιση και ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής περιόδου.

Από κύκλους των παικτών, πληροφορούμαστε ότι η συζήτηση που έγινε αφορούσε ένα ποσοστό μείωσης των αποδοχών τους περίπου στο 40% για τους μήνες της αποχής. Μιλάμε, ουσιαστικά, για τον μισό Μάρτιο, τον Απρίλη και τον Μάη. Αφού οι Γιώργος Εφραίμ, Νικόλας Ιωάννου, Στάθης Αλωνεύτης και Τόμας ντε Βινσέντι (αφαιρέθηκε προσφάτως η αρχηγεία από τον τελευταίο) μετέφεραν στους συμπαίκτες τους το τι ειπώθηκε στην κατ΄ιδίαν συνάντηση, ενημερώνοντας ακολούθως τη διοίκηση για την αντιπρόταση των ποδοσφαιριστών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, προβλέπει μείωση αποδοχών περίπου 5% στο χρονιαίο συμβόλαιο, κάτι που αντιστοιχεί στο 18%-19% της αρχικής πρότασης του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης, οι ποδοσφαιριστές λέγεται ότι έθεσαν κι άλλους όρους στο τραπέζι της συζήτησης, όπως είναι για παράδειγμα μπόνους υλοποίησης στόχων.

Οι ιθύνοντες στον ΑΠΟΕΛ δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι από την αντιπρόταση των παικτών, τέθηκε το θέμα ενώπιον του Δ.Σ. και χαράχθηκαν οι επόμενες κινήσεις. Προκύπτει μεγάλη απόσταση και εννοείται πως θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να γεφυρωθεί. Η διοίκηση βρίσκεται σε επικοινωνία με τον νομικό της σύμβουλο Κρις Τριανταφυλλίδη και θα καταθέσει μία πρόταση που θα ανταποκρίνεται στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα. Η ζημιά που προκάλεσε το lockdown στο ποδόσφαιρο είναι πολύ μεγάλη, με τον Πρόδρομο Πετρίδη να κάνει λόγο για 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ιθύνοντες στον ΑΠΟΕΛ, όταν είναι έτοιμοι, θα καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση στους ποδοσφαιριστές, ευελπιστώντας ότι θα γίνει αποδεκτή και το θέμα θα κλείσει. Σε διαφορετική περίπτωση θα προκύψει νέα παράταση και ίσως, κερδίσει έδαφος η σκέψη για συμφωνία με κάθε παίκτη ξεχωριστά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ