aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Συνολικό κόστος €1.500.000

ΑΠΟΕΛ: Συνολικό κόστος €1.500.000

Σε ό,τι αφορά στα έργα υποδομής, τα οποία θα στηριχθεί ο ΑΠΟΕΛ για τα επόμενα χρόνια, συνεχίζεται η αναδόμηση των εγκαταστάσεων του νέου προπονητικού κέντρου του Αρχάγγελου. Όπως είπε προχθές ο Πρόδρομος Πετρίδης, οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Πρόκειται για ένα νέο κτίριο υπερδιπλάσιας έκτασης από αυτό που υπήρχε και στο οποίο θα στεγαστούν πέρα από την ποδοσφαιρική ομάδα και τα γραφεία της εταιρείας.

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, είπε στη Γενική Συνέλευση πως, οι εγκαταστάσεις αυτές θα αυξήσουν κατά παρασάγγας τις δυνατότητες της ομάδας, σε πολλούς τομείς, όπως είναι αυτός της εκγύμνασης, της αποθεραπείας και αποκατάστασης με ιδιόκτητες πισίνες, της θεωρητικής ανάλυσης και άλλων. Επίσης θα αναβαθμιστεί ο φωτισμός των δύο ποδοσφαιρικών γηπέδων.

Το χρονικό όριο παράδοσης έχει τεθεί για τον Οκτώβριο όμως η ομάδα δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στέγασης αφού το παλιό κτίριο θα κατεδαφιστεί όταν θα είναι σε πλήρη λειτουργία, οι νέες εγκαταστάσεις. Το συνολικό κόστος του νέου προπονητικού κέντρου υπολογίζεται να φθάσει το 1.5 εκατομμύριο ευρώ. «Για εμάς αυτή η επένδυση αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά έργα στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ και αφορά  το ίδιο το μέλλον της ομάδας μας», είχε πει ο Πετρίδης.

Σημαντική ήταν η τοποθέτηση του Πρόδρομου Πετρίδη στην προχθεσινή Γενική Συνέλευση, όταν αναφέρθηκε στο θέμα του ιδιόκτητου γηπέδου. Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ πέρασε το μήνυμα πως «ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ποτέ ο σύλλογος να πραγματοποιήσει αυτό το όνειρο, είναι μόνο με σύμπνοια, αλληλοϋποστήριξη απ’ όλη την οικογένεια του ΑΠΟΕΛ και πραγματική θέληση απ’ όλους μας».

Και δεν το είπε προφανώς τυχαία. Ενημέρωσε πως η διοίκηση πραγματοποίησε συναντήσεις με δύο συμπράξεις εταιρειών που ενεργοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ προχώρησε και σε συνάντηση με εξειδικευμένους αρχιτέκτονες, ξεκαθαρίζοντας παραλλήλως πως για να γίνει πράξη αυτό το όνειρο χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά.

«Πρέπει πρώτα να προχωρήσουμε σε μελέτη που να αξιολογεί σε πραγματικούς αριθμούς όλα τα δεδομένα. Να δημιουργηθούν τρισδιάστατα αρχιτεκτονικά σχέδια. Να έχεις την πραγματικότητα για να μπορέσεις να την παρουσιάσεις στους επενδυτές και να τους πεις, αυτό είναι το project, στο οποίο σας καλούμε να επενδύσετε εκατομμύρια. Μόνο το κόστος αυτής της μελέτης ξεπερνά τις €300.000. Είναι ένα τεράστιο ποσό, το οποίο χρειάζεται στρατηγική απόφαση για να απελευθερωθεί και ταυτόχρονα καλύτερες οικονομικές συνθήκες», είπε μεταξύ άλλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ