aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Συν 4 επαγγελματίες στον «Αρχάγγελο»

ΑΠΟΕΛ: Συν 4 επαγγελματίες στον «Αρχάγγελο»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Σίγουρες λύσεις δεν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Προφανώς, όλα έχουν το ρίσκο τους. Όμως, όταν ξέρεις ακριβώς τι ζητάς, τι θέλεις και πρωτίστως πιστεύεις, αυτομάτως ενισχύεις τις πιθανότητες ώστε να το δεις να γίνεται πραγματικότητα. Αν δεν ξέρεις πού θες να πας, εδώ που τα λέμε, δεν πρόκειται να φτάσεις ποτέ.

Διαβάστε επίσης: Ήρθε στην Κύπρο, αλλά απορρίφθηκε από τον ΑΠΟΕΛ

Στον ΑΠΟΕΛ, τρεις μήνες μετά την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, έκριναν πως ο Ντομένικο Τέτι κατέχει από αρχιτεκτονική ποδοσφαίρου ή τουλάχιστον, έπεισε τη διοίκηση της εταιρείας ότι γνωρίζει το αντικείμενο. Μπολιάστηκε η ομάδα με τέσσερα νέα πρόσωπα εξ Ιταλίας (Τέτι-διευθυντής ποδοσφαίρου, Ρανζάτο-τεχνικός συντονιστής, Τραμετσάνι-προπονητής, Ρόκο-βοηθός προπονητή), με τον παλιό Γιώργο Κωστή παραλλήλως να διατηρείται στο προπονητικό τιμ. Δηλαδή, η διοίκηση αύξησε σε σημαντικό αριθμό τους επαγγελματίες ανθρώπους που καθημερινώς σκέφτονται και εργάζονται προς όφελος του ΑΠΟΕΛ όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος, με τους φίλους να χαιρετίζουν την εν λόγω κίνηση. Εξάλλου, ήταν κάτι που απαιτούσαν μεταξύ άλλων (κι) οι οργανωμένοι οπαδοί μέσω ανακοίνωσης.

Στους γαλαζοκίτρινους λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις και πλέον αναμένουν τα αποτελέσματα να φανούν στο γήπεδο. Προσδοκούν σε επανεκκίνηση της ομάδας, βγάζοντας την απαιτούμενη αντίδραση. Έγινε στροφή σε ιταλικό μοντέλο «διεύθυνσης», αισιοδοξώντας ότι θα δοθεί στο σύνολο μια νέα αγωνιστική νοοτροπία, ταυτότητα και κατεύθυνση. Κατά κύριο λόγο οι Τέτι και Τραμετσάνι καλούνται να υπηρετήσουν ένα μεγάλο αγωνιστικό σχέδιο, έχοντας ως πρώτο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έβαλαν στο μυαλό τους μια ομάδα που θα παίζει ένα συγκεκριμένο ποδόσφαιρο, συμβατό με τα γούστα της εξέδρας και στο οποίο, το σπουδαιότερο είναι η συνεχής βελτίωση μέσα από τη σκληρή δουλειά.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Μέχρι τον Δεκέμβρη μόνο τρεις φορές φεύγει από το ΓΣΠ

Ασφαλώς, τα ματς που έπονται είναι σημαντικά, αλλά δεν πρόκειται να καθορίσουν τίποτα. Το πιο σημαντικό είναι ο σύλλογος να φανεί έτοιμος ώστε να διαχειριστεί τυχόν στραβοπατήματα. Προφανώς, θα είναι κουταμάρα να πιστεύει κανείς πως ένας Τραμετσάνι μπορεί να κερδίσει μόνος του το πρωτάθλημα ή να φτιάξει ολομόναχος μια ομάδα που θα κάνει απίστευτες αγωνιστικές υπερβάσεις. Θα χρειασθεί στήριξη, να τον περιβάλουν άπαντες με εμπιστοσύνη και πολύ περισσότερο υπομονή. Ο Ιταλός τεχνικός οφείλει όμως εκ πρώτης να συμμαζέψει την ομάδα γρήγορα, να της αλλάξει την ψυχολογία και να κερδίσει τα αποδυτήρια. Εάν αυτά γίνουν το συντομότερο, τότε τα υπόλοιπα θα έλθουν από μόνα τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ