aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση

ΑΠΟΕΛ: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση

Όταν σε οκτώ αγωνιστικές τέσσερις φορές παρατηρείται το φαινόμενο ο ΑΠΟΕΛ να προηγείται στο σκορ και είτε ισοφαρίζεται είτε χάνει τότε μάλλον πρόκειται για αδυναμία ή λανθασμένη τακτική, παρά για σύμπτωση επαναλαμβανόμενη.

Στο παιχνίδι με τη Δόξα στο Μακάρειο, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος για άλλη μία φορά οι γαλαζοκίτρινοι πήραν κεφάλι στο σκορ, όμως στο τέλος έτρεχαν για να σώσουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Θυμίζουμε πως ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε του Απόλλωνα (κι ηττήθηκε 2-1), προηγήθηκε της Ανόρθωσης (ηττήθηκε 2-1) και προηγήθηκε του Εθνικού (ισοφαρίστηκε σε 1-1, αλλά κέρδισε 2-1).

Το γκολ της ισοφάρισης στον αγώνα με τη Δόξα ήρθε στο 85’ και μάλλον απένειμε δικαιοσύνη, αφού η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή δεν άξιζε να χάσει. Το πρώτο εικοσάλεπτο ο ΑΠΟΕΛ μπήκε με ορμή στο παιχνίδι, παίρνοντας ώθηση από τον κόσμο του που έδωσε βροντερό «παρών» στο Μακάρειο. Οι γαλαζοκίτρινοι κυριάρχησαν του αντιπάλου, πολιόρκησαν την εστία του Σισκόφσκι και μετουσίωσαν την υπεροχή τους με κεφαλιά του Σάβιτς, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νατέλ. Από κόρνερ προήλθε και το δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ, με το αυτογκόλ του Τιτζανί. Η αδυναμία των γαλαζοκιτρίνων να σκοράρουν σε ροή παιχνιδιού και ταυτόχρονα η δυναμική τους στις στατικές φάσεις αντικατοπτρίζεται από το γεγονός πως εφτά από τα δέκα τέρματα που σημείωσαν σε πρωτάθλημα και κύπελλα σημειώθηκαν από στατικές φάσεις.

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ για αδιαφορία. Αντιθέτως, είναι στοιχείο που χαρακτηρίζει τους γαλαζοκίτρινους, αλλά δεν αρκεί για να τους οδηγεί πάντα στην επιτυχία. Ο Μπαλντέ  άφησε εκτεθειμένη την άμυνα του ΑΠΟΕΛ αρκετές φορές. Ο Βινίσιους τον έχασε και στη φάση της ανατροπής του πέναλτι και στη φάση του δεύτερου τέρματος, αν και η ευθύνη βαραίνει επίσης τον Σκουφέτ, ο οποίος άφησε ακάλυπτη την εστία του.

Aν και με λύσεις ανάγκης στην επίθεση, λόγω των πολλών απουσιών, αφού οι Εφραίμ, Ντιαβαρά, Κατσαντώνης και Κβιλιτάια ίσως να μην έπαιξαν μαζί ούτε στην προπόνηση μαζί, ο ΑΠΟΕΛ είχε δυνάμεις στο τελευταίo διάστημα του αγώνα και αυτό είναι καλό είναι για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παικτών.

Η συγκομιδή εφτά βαθμών στα παιχνίδια με Εθνικό, Άρη και Δόξα δεν είναι άσχημη, όμως το χαμένο έδαφος στην αρχή του πρωταθλήματος αφήνει τον ΑΠΟΕΛ οριακά στην πρώτη εξάδα και στο -7 από την ΑΕΚ που υποδέχεται στην Κυριακή τον Εθνικό. Ακολουθεί μια τριάδα αγώνων «φωτιά» για τους γαλαζοκίτρινους με ΑΕΛ (εντός), ΑΕΚ (εκτός) και Ομόνοια (ως τυπικά γηπεδούχος) που θα είναι τροχιοδεικτική για το μέλλον του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ